Tgrt Haber
04 Haziran 2022 14:00 - Güncelleme : 04 Haziran 2022 15:21

Bahçeli'den Kılıçdaroğlu'na 'Demirtaş' tepkisi: Teröriste sahip çıkmak insanlık mıdır?

Son dakika haberi: MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, CHP ile HDP'nin seçim öncesi gizli ittifak çalışmalarına tepki gösterdi. Cezaevinde tutuklu bulunan Selahattin Demirtaş'a desteğinden dolayı CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nu eleştiren Bahçeli, "Teröriste sahip çıkmanın insani bir görev olduğunu açıklamak insanlık mıdır? İhanete methiyeler düzmek şerefli bir tavır mıdır?" diye konuştu.

Editör: Onur Kaya / Kaynak: TGRT Haber
Bahçeli'den Kılıçdaroğlu'na 'Demirtaş' tepkisi: Teröriste sahip çıkmak insanlık mıdır?
Devlet Bahçeli,MHP,kılıçdaroğlu,demirtaş

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, parti genel merkezinde düzenlenen "MHP Siyaset ve Liderlik Okulu 17. Dönem Sertifika Töreni"nde konuştu. Bahçeli'nin açıklamalarından satır başları şöyle:

Siyaset yalnızca teorik kalıp ve şablon kavramlarla açıklanamaz. Siyaset yalnızca donmuş ve katılaşmış kaidelerle anlaşılamaz. Siyaset, dinamik bir süreçtir. Hayat mı siyaseti değiştirir yoksa siyaset mi hayatı değişime uğratır? Siyaset, hayatın olağan ve olağanüstü akışı sırasında yığınak yığınak biriken karmaşık sorunların insanları sürüklediği karmaşık sorunlardan kurtarma fiilidir.

"SİYASETİN KAYNAĞI HAYAT VE İNSANDIR"

Ne siyasetsiz bir hayat ne de hayatsız bir siyaset mümkündür. Hayat bedense, siyaset bu bedende dolaşan kandır. Meselenin can alıcı noktası ve siyasetin devreye girdiği aşama da buradadır. Siyaset ve hayatı birbirinden ayırmak mümkün değildir. 

Siyaset bir tek uyanık mütefekkirleri çeken bir alan olarak görülemeyecektir. İlkel bir insanın dahi adını koyamadığı bir siyaseti veya siyaset dürtüsü vardır ve bilinmektedir. Siyasetin kaynağı hayat ve insandır.

"TÜRKİYE ALEYHİNE SİYASET YAPANLAR DÜMENİ KIRIK TEKNE GİBİ"

Büyük düşünür ve edebiyatçımız Ahmet Hamdi Tanpınar'ın dediği gibi bazı kapıların arkasında durduğumuz içindir. Nerede durduğumuzu, açılmasını beklediğimiz kapıların neresinde duracağımızı bize gösteren siyasettir.

Gönüllere düşememiş bir fikrin siyaset kalıbına dönüşmesi ve insanları peşinden sürüklemesi eşyanın tabiatına terstir. Siyasetin de bir ahlakı ve bir çatısı muhakkak vardır ve olmalıdır. Türkiye'nin aleyhine siyaset içinde olanlar dümeni kırık tekne gibidirler.

KILIÇDAROĞLU'NA DEMİRTAŞ TEPKİSİ

Teröriste destek veren, terörin izinden giden, askerler ve polisimize saldıran ve kurşun atanlarla can ciğer kuzu sarması olan kim varsa siyasetin değil adaletin ve hukukun konusudur. Teröriste terörist diyemeyenler, bölücü terör örgütleriyle arasına mesafe koyamayanlar siyasetçi olmadığı gibi bu vatanın gerçek evlatları olamazlar. Terörist Demirtaş'a sahip çıkmanın insani bir görev olduğunu açıklayan CHP Genel Başkanı bize söylesin; bu açıklamayı yapmak insanlık mıdır? İhanete methiyeler düzmek şerefli bir tavır mıdır? Bir teröriste adaletsizlik yapıldığını söylemesi insanlık değerleriyle, hukuk ilkeleriyle nasıl tarif edilebilir?

Bir taşın çekilmesi de duvarın yıkılmasına yol açabilecektir."

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...