Tgrt Haber
31 Ocak 2022 18:06

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan peş peşe müjdeler! Elektrik faturalarında yeni dönem başlıyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kabine Toplantısı sonrası yaptığı Adalet Bakanlığındaki görev değişikliğine ilişkin dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Kabine'deki değişimlerin devam edebileceğinin sinyalini veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, vatandaşlara müjdeleri peş peşe sıraladı. Yapılan yeni düzenlemeyle elektrik faturalarının gelecek aydan itibaren uygun geleceğini duyuran Erdoğan, 3 yeni destek paketi daha açıklayıp engelli memur atamaları için de tarih verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan peş peşe müjdeler! Elektrik faturalarında yeni dönem başlıyor
cumhurbaşkanı,recep tayyip erdoğan,kabine

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kabine Toplantısı sonrasında düzenlenen basın toplantısında gündeme ilişkin konularda önemli açıklamalarda bulundu. Adalet Bakanı Ahdülhamit Gül'ün yerine yeniden Bekir Bozdağ'ın atanmasını değerlendiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kabine'deki değişikliklerin gelecekte de sürebileceğini belirtti.

Konuşmasında ekonomiye ilişkin de çarpıcı mesajlar veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, enflasyon ve hayat pahalılığındaki vaatlerini yerine getireceklerini söyledi. Elektrik faturalarında yeni bir düzenlemeye gittiklerini kaydeden Erdoğan, bu sayede şubat ayından itibaren faturaların daha uygun geleceğinin müjdesini verdi. 3 yeni destek paketi daha açıklayan Erdoğan, engelli memur atamaları için de şubat ayını işaret etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

KABİNE DEĞİŞİKLİĞİNE İLK YORUM

"15 Temmuz hain darbe girşiminde darbecilere karşı direnen Adalet Bakanımız Bekir Bozdağ'a yeni görevinin hayırlı olmasını diliyorum. Değişen şartlara ve ihtiyaçlara göre Kabine'de revizyona gitmemiz normaldir. Kabine'deki değişimler de bir bayrak yarışıdır. Bayrağı teslim alan arkadaşımız yeni bir vizyonlara hedeflerimize doğru ilerlemeyi sürdürmektedir.

2018'den bu yana 6 bakanlıkta değişiklik yaptık. Bundan sonra da birtakım değişiklikler yapabiliriz. Hepimiz faniyiz. İnsanlar gelir geçer. Önemli olan şu gök kubbede hoş bir sada bırakmaktır.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan peş peşe müjdeler! Elektrik faturalarında yeni dönem başlıyorCumhurbaşkanı Erdoğan Kabine sonrası müjdeleri peş peşe sıraladı

ELEKTRİK FATURALARINDA YENİ DÜZENLEME

Sanayi kuruluşlarına uygulanan kısmi enerji kesintisini önemli ölçüde azalttık. Yakında tümüyle kaldırıyoruz.

Elektrik faturalarında düzenleme yaparak, en düşük tarifede günlük 5 kilovat olarak hesaplanan elektrik tüketim tutarını 7 kilovata dolayısıyla aylık tüketimi 150 kilovattan 210 kilovata çıkarıyoruz. Şubat ayında sarf edilecek elektriğin faturası, vatandaşlarımız lehine yapılacak yeni düzenlemeye uygun şekilde gelecektir.

MÜJDELERİ PEŞ PEŞE SIRALADI

2022 yılında tarımsal destekleme bütçesini 3,2 milyar liralık ilaveyle 29 milyar liraya çıkardığımızın müjdesini paylaşmak istiyorum.

Dezavantajlı ailelerin anaokuluna ve ana sınıfına devam eden çocuklarına yönelik yıllık 500 milyon liralık yeni bir destek paketini hayata geçiriyoruz.

Kredi Garanti Fonu kefaleti ile kullandırılacak 3 yeni destek paketi ile firmalarımıza 60 milyar liralık bir kefalet limiti açıyoruz.

ENGELLİ MEMUR ATAMALARI İÇİN TARİH VERDİ

Engellilere yönelik yılın ilk memur atamasını 8 Şubat'ta yapacak, her eğitim kademesinden 2 bin 927 engelli vatandaşımızın kamuya yerleşimini sağlayacağız.

Yerli ve milli insansız hava aracı sayımızı 8'e, yangın söndürme uçaklarımızın sayısını 20'ye, helikopter sayımızı 55'e çıkartıyoruz.

ENFLASYON VE HAYAT PAHALILIĞI MESAJI

Büyük ve güçlü Türkiye'yi inşa ederek diğer hedeflerimizle birlikte enflasyonu indirme, hayat pahalılığını yenme vaadimizi de yerine getireceğiz.

Ekonomimizi kur, faiz, şer odakları ile çökertmeye kalktılar, bu oyunların hepsini bozduk. 20 yıldır bu ülkenin asırlık meselelerini biz çözdükysek bundan sonraski meseleleri de yine biz çözeceğiz."

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...