Tgrt Haber
12 Şubat 2024 07:49 - Güncelleme : 12 Şubat 2024 07:56

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan kritik ziyaretler! Önce BAE'ye ardından Mısır'a 

Cumhurbaşkanı Erdoğan bugün Birleşik Arap Emirlikleri’ne gidecek. Erdoğan, iki günlük ziyaretinin ardından 14 Şubat'ta da Mısır'a geçerek resmi ziyaretlerde bulunacak.

Editör: Suat Vilgen / Kaynak: TRT Haber
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan kritik ziyaretler! Önce BAE'ye ardından Mısır'a 
erdoğan,bae,mısır

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yurt dışı diplomasisi sürüyor. İletişim Başkanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, davete icabetle 12-13 Şubat 2024 tarihlerinde Birleşik Arap Emirlikleri’ne, 14 Şubat 2024 tarihinde ise Mısır Arap Cumhuriyeti’ne resmi ziyaretlerde bulunacak.

ONUR KONUĞU OLACAK

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Geleceğin Hükümetlerini Şekillendirmek” teması altında, Dubai’de düzenlenecek olan Dünya Hükümetler Zirvesi’ne 13 Şubat’ta onur konuğu olarak iştirak edecek.

Erdoğan, çeşitli ülkelerden devlet ve hükümet yetkilileri ile uluslararası kuruluş, özel sektör, akademi, sivil toplum, düşünce kuruluşu ve medya temsilcileri ile iş insanlarını bir araya getiren zirvede, ana konuşmacı olarak hitapta bulunacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, zirve vesilesiyle, Birleşik Arap Emirlikleri Devlet Başkanı Şeyh Muhammed Bin Zayed Al Nahyan başta olmak üzere katılımcı ülkelerden mevkidaşlarıyla görüşmeler gerçekleştirmesi bekleniyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan kritik ziyaretler! Önce BAE'ye ardından Mısır'a  - 1. Resim

MISIR İLE YENİ DÖNEM BAŞLIYOR

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kahire ziyaretinde yapacağı görüşmelerde de iki ülke arasındaki ilişkilerin geliştirilmesi ve üst düzey ikili iş birliği mekanizmalarının canlandırılmasına yönelik atılacak adımlar üzerinde duracak.

Temaslarda, ikili münasebetlerin yanı sıra Gazze ve işgal edilmiş Filistin topraklarında yaşanan İsrail saldırıları başta olmak üzere güncel küresel ve bölgesel meseleler hakkında görüş alışverişinde bulunulacağı belirtiliyor.

Öte yandan Cumhurbaşkanı Erdoğan, 12 yıl sonra Mısır'ı ziyaret etmiş olacak. Erdoğan en son 2012 yılında Mısır'da temaslarda bulunmuş, Arap Baharı olarak adlandırılan süreç ve bu ülkedeki askeri darbe sonrası Türkiye ile Mısır arasındaki ikili ilişkilerde gerilimli bir dönem başlamıştı.

 

Kaynak: TRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...