Tgrt Haber
13 Mart 2022 15:06 - Güncelleme : 13 Mart 2022 17:30

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yunanistan Başbakanı Miçotakis'i kabul etti

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugün öğle yemeğinde Yunanistan Başbakanı Miçotakis'i kabul etti. İki liderin görüşmesi saat 14.00'te başladı. İki liderin görüşmesi 2 saat sürdü. Miçotakis Rusya'nın Ukrayna işgali sonrası, "Cumhurbaşkanı Erdoğan'la görüşmem lazım" demişti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yunanistan Başbakanı Miçotakis'i kabul etti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis ile Vahdettin Köşkü'nde öğle yemeğinde bir araya geliyor. Resmi temaslarda bulunmak üzere İstanbul'a gelen Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, Fener Rum Patrikhanesi'nin bahçesindeki Aya Yorgi Kilisesi'nde düzenlenen Ortodoksluk Bayramı ayinine katıldı. Ayin öncesi Başbakan Miçotakis kilise girişinde mum yaktı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yunanistan Başbakanı Miçotakis'i kabul etti

GÖRÜŞME 2 SAAT SÜRDÜ... İŞTE İLK AÇIKLAMALAR

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yunan Başbakan Miçotakis'i kabul ediyor. Çengelköy'deki Vahdettin Köşkü'nde basına kapalı gerçekleşen görüşme, saat 14.00'te başladı. İki liderin basına kapalı gerçekleşen görüşmesi 2 saat sürdü.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Miçotakis'i kabulünde, Rusya'nın Ukrayna'ya saldırısıyla değişen Avrupa güvenlik mimarisinde Türkiye ve Yunanistan'ın özel sorumluluk taşıdığına değinildi ve Türkiye-Yunanistan arasındaki iletişim kanallarının açık tutulması ve ikili ilişkilerin iyileştirilmesi konusunda mutabık kalındı.

Görüşmede İki ülke arasında iş birliğinin artmasının ve pozitif gündeme odaklanmanın karşılıklı ve bölgesel faydaları üzerinde duruldu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Miçotakis'i kabulünde Ege sorunları, azınlık, terörle mücadele, yasadışı göç konularında ilerleme, ilişkileri ileri taşıma inancını koruduğunu ifade etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yunanistan Başbakanı Miçotakis'i kabul etti

"ERDOĞAN'LA GÖRÜŞMEM LAZIM" DEMİŞTİ

Rusya'nın işgalinden sonra Miçotakis, Parlamento'da yaptığı konuşmada, "Cumhurbaşkanı Erdoğan'la görüşmem lazım. Bu işgalden sonra yeni durum Türkiye'yle görüşmemizi gerektiriyor" demişti.

ERDOĞAN'DAN YOĞUN DİPLOMASİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya-Ukrayna savaşında ateşkesin sağlanması, bölgeden sivillerin tahliyesi ve barışın tesisi için yürüttüğü diplomatik çalışmaları, Antalya Diplomasi Forumu'nda da sürdürdü.

Erdoğan, 24 Şubat sabahı Ukrayna topraklarına Rus ordusunun başlattığı saldırının ardından ilk olarak Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde bazı bakanlar ve kurmaylarıyla güvenlik zirvesine başkanlık etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, daha sonra ilk olarak Ukrayna'nın Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy ile telefonda görüştü. Zelenskiy ile 26 Şubat ve 4 Mart'ta da telefon görüşmeleri gerçekleştiren Erdoğan, görüşmelerde daha fazla can kaybının yaşanmaması ve Ukrayna'nın daha fazla zarar görmemesi için ateşkes ilanı noktasında çaba gösterdiklerini dile getirdi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile de 6 Mart'ta telefonda görüşen Erdoğan, Ukrayna sorununun bir an evvel barışçı yöntemlerle çözülmesi konusunda her türlü katkıyı yapmaya hazır olduklarını belirtti.

Acil bir genel ateşkesin bölgedeki insani endişeleri gidermenin yanında, siyasi çözüm arayışlarına da fırsat vereceğini vurgulayan Erdoğan, "Hep birlikte barışın yolunu açalım." çağrısında bulundu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...