Tgrt Haber
20 May 2022 00:40 - Güncelleme : 20 May 2022 00:41

Cumhurbaşkanı Erdoğan 'raket tutma' stilinin nedenini açıkladı

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a öğrencilerle masa tenisi oynarken çekilen fotoğrafının NFT'sini hediye etti. Hediye üzerine Cumhurbaşkanı Erdoğan, raketi neden avucunun içine oturtarak tuttuğunu açıkladı.

Editör: Anday Celayir / Kaynak: Sabah
Bakan Kasapoğlu öğrencilerle masa tenisi oynarken çekilen fotoğrafının NFT'sini Erdoğan'a takdim etti.
cumhurbaşkanı erdoğan,tenis
Bakan Kasapoğlu öğrencilerle masa tenisi oynarken çekilen fotoğrafının NFT'sini Erdoğan'a takdim etti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Büyük Ankara Camii Kültür ve Kongre Merkezinde düzenlenen 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle İstiklal Türküleri Lansmanı ve temsilci gençlerle milli sporcuların buluşma programına katıldı.

BAŞARIYI BU ŞEKİLDE ALIYORUZ

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu öğrencilerle masa tenisi oynarken çekilen fotoğrafının NFT'sini Erdoğan'a takdim etti.

Erdoğan, hediyeyi alırken, "Merak ediyorlar, niye raketi böyle tutuyorsun diye. Dünyada tek raket tutma tekniği bu değil, ben tamamen raketi avucumun içine oturtuyorum. Bu şekilde biz başarıyı alıyoruz" dedi.

FENA DA DEĞİL BAYAĞI İŞE YARIYOR

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla Cumhurbaşkanlığı Millet Kütüphanesi'nde düzenlenen 'Kütüphane Söyleşileri' kapsamında farklı şehirlerden gençlerle bir araya gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan, aynı soru gençlerden de duydu.

Türkiye'nin klasik raket tutma tarzı olduğunu, dünyada da çoğunlukla bu tarzın kullanıldığını ve raketin sap kısmından tutulduğunu anlatan Erdoğan, şöyle devam etti:

Ama mesela Çinlilerin, Japonların tutuş sekli ise benim tuttuğum şekildir. Ben onlardan örneği alarak o şekli kullanıyorum. Fena da değil yani bayağı işe yarıyor. Son zamanlarda bazı dostlarla yaptığımız müsabakalarda işe yaradı. Mesela yurttaki masa tenisinde voleybol milli takımımızın koçu Giovanni (Guidetti) ile oynadık. O da o klasiği kullanıyordu, ben ise raketi avucuma alarak kullandım. 'Sen iyi oynuyorsun' dedi. 'Senin kadar değil' dedim. 'Yendin beni' dedi.

Şimdi demek ki stil birçok şeyleri değiştirebiliyor. Hani futbolda da bir plase vuruşlar vardır, trivela vuruşlar vardır değil mi? Hepsinin farklı farklı bu sistemde kendine özgü netice alışları var. Ben de masa tenisinde raketle bu noktada işime yaradı, iyi de gidiyor. Bundan sonraki süreçte de herhalde diğerini öğrenecek halim yok.

RAKET TUTUŞ TARZI DİKKAT ÇEKTİ

Yurtta kalan öğrencilerle iftar programında bir araya gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Vakıfbank ve Türkiye Kadın Milli Voleybol Takımı'nın hocası Giovanni Guidetti ile masa tenisi maçı yapmıştı. Erdoğan kısa bir süre sonra da, Türkiye'ye resmi ziyarette bulunan Kazakistan Cumhurbaşkanı Tokayev ile Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde düzenlenen anlaşmaların imza töreninin ardından bir süre masa tenisi oynamıştı. İki maç sırasında da Erdoğan'ın raketi tutuş tarzında dikkat çekmiş ve medyada sıkça konuşulmuştu.

Kaynak: Sabah
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...