Tgrt Haber
18 Eylül 2021 12:41 - Güncelleme : 05 Şubat 2022 17:08

CHP'li Kani Beko'dan çıplak semazeni eleştirenlere hakaret: Yobazlar

CHP İzmir Milletvekili Kani Beko, İzmir Büyükşehir Belediye'sinin etkinliğindeki çıplak semazen gösterisini eleştirenlere 'yobaz' diyerek hakaret etti. Beko, TBMM'de Kur'an bulundurulmasına da tepki göstermişti.

CHP'li Kani Beko'dan çıplak semazeni eleştirenlere hakaret: Yobazlar
kani beko,semazen

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından organize edilen Dünya Belediyeler Birliği Kültür Zirvesi’nin gala gecesindeki 'çıplak semazen' gösterisine tepki gösterenlere CHP İzmir Milletvekil Kani Beko,  hakare etti. Beko yazılı açıklamasında MHP ve AK Parti il başkanları ile sosyal medyadaki eleştirel paylaşım yapanlara 'Sapkın ve yobaz' ifadelerini kullandı. 

Beko, tepkilere neden olan 'çıplak semazen' gösterisine karşı çıkanların tüm çağdaş sanatlara karşı olduğunu ileri sürdü, "Dans figürleri üzerinden oluşturulmaya çalışılan algıların gerçek hedefinin; çağdaşlığa düşmanlık olduğu ortadır. Sanata, kültüre, eşitliğe, kardeşliğe kısacası insanlığa düşman olanların anlayamayacağı aydınlıkta yürümeye devam edeceğiz" ifadelerini kullandı. 

İzmir Büyükşehir Belediyesi Dünya Belediyeler Birliği (UCLG) Kültür Zirvesi için gala yemeğinde yarı çıplak bir samazen, ney ve oyun havası eşliğinde dans etmişti. Görüntüler sosyal medyada tepkiyle karşılanmış, AK Parti ve MHP'den de eleştiriler gelmişti. 

Beko,TBMM'deki Kur'an-ı Kerim okuma ve Diyanet İşleri kitaplarının sergileneceği alanlara da itiraz etmiş, "Dini ihtiyaçlarını gidermek isteyenler Meclis'e yakın mesafedeki camiye gitsinler" demişti. 

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...