Tgrt Haber
26 Temmuz 2023 06:20 - Güncelleme : 26 Temmuz 2023 07:26

CHP'li Eren Erdem'den itiraf: Başka kanallarla da anlaşmamız var!

CHP'nin Halk TV ile yaptığı reklam anlaşmasını iptal etmesi sonrası çıkan tartışmalar boyut kazandı. CHP Genel Başkan Yardımcısı Eren Erdem, "Başka kanallarla da anlaşmamız var" itirafında bulundu. Ancak isim vermekten kaçındı.

CHP'li Eren Erdem'den itiraf: Başka kanallarla da anlaşmamız var!
Eren Erdem,CHP,Halk TV

Mayıs ayındaki seçim maratonu sonrası Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'na karşı parti içi muhalefetin başlattığı "değişim" hareketi CHP'de adeta kaos yaşanıyor. Son olarak CHP Genel Başkan Yardımcısı Eren Erdem, yaptığı yazılı açıklamada CHP’nin Halk TV ile tüm ilişkilerinin sona erdiğini duyurmuştu.

"TÜRKİYE'DE NORMAL, İSVEÇ'TE DEĞİL"

Ancak böyle bir anlaşmanın varlığının ortaya çıkması dahi siyaset dünyasında büyük tartışma başlatırken, Erdem'den tartışmaları daha da derinleştirecek yeni bir açıklama geldi. Habertürk kanalında gazeteci Mehmet Akif Ersoy'un canlı yayın konuğu olan Erdem, Halk TV ile anlaşma feshine ilişkin sorulan soruya yanıt verirken başka kanallarla da anlaşmalarının olduğunu itiraf etti.

Sunucu Ersoy'un "Bu durum normal mi?" şeklindeki sorusu üzerine Erdem, "Bu, İsveç’te normal değil ama Türkiye’de normal, başka kanallarla yaptığımız anlaşmalar da var. Bu kanalların ismini vermem doğru olmaz. Özel bir konu bu. Onlarla aramızda devam eden bir süreç var o yüzden isimlerini paylaşmam. Biz yaptığımız anlaşmaları denetime sokuyoruz ama iktidar bunu arka kapıdan yapıyor. Biz bunu şeffaf yapıyoruz. Anayasa Mahkemesi bizi denetliyor ve bunların tamamı denetimden geçiyor, tamamen hukukidir. Sözleşmede yayın politikalarına müdahale edilen tek bir cümle yoktur. Bu sözleşmeler canlı yayın ve reklam sözleşmeleridir. Burada rakam veremem" ifadelerini kullandı.

Türkiye'deki muhalif medya kuruluşlarının iktisadi bunalımlar yaşadıklarını iddia eden Erdem, şunları söyledi, "Derdimiz o kanalın yayın politikasını belirlemek değil, orada sayın Kılıçdaroğlu'nun konuşmasını vermektir. Bu sözleşmenin baştan aşağı oluşum şekli budur. Bugüne kadar bir tek yayın yönetmeni çıkıp da 'Eren Erdem beni aradı, şöyle şöyle söyledi' diyemez" dedi.  

TEK TARAFLI FESHETMİŞLERDİ

CHP Genel Başkan Yardımcısı Eren Erdem, CHP'nin, Halk TV ile arasındaki protokolü tek taraflı feshettiğini duyurarak şunları söylemişti: "Halk TV isimli televizyon kanalı ile partimiz arasında yapılmış olan ve Anayasa Mahkemesi ve Sayıştay denetimine tabi 1 Ocak 2023 tarihli protokolün 6.3. maddesi kapsamında, partimiz tek taraflı fesih hakkını kullanmış, Halk TV ile tüm ilişkimiz sona ermiştir."

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...