Tgrt Haber
05 Haziran 2023 11:49 - Güncelleme : 05 Haziran 2023 13:54

CHP’den yeni anayasa için 'şartlı' destek: İş birliğine hazırız

Kılıçdaroğlu'nun başdanışmanı ve İstanbul Milletvekili Erdoğan Toprak, AK Parti cephesinden yapılan "yeni anayasa" çağrılarına cevap verdi. Toprak, "Demokrasiyi güvence altına alan bir anayasa konusunda samimiyse iş birliğine hazırız" dedi.

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: TGRT Haber
CHP’den yeni anayasa için 'şartlı' destek: İş birliğine hazırız
CHP,AK Parti,Anayasa

Seçimlerin ardından Meclis’te 28. Yasama Dönemi başladı. Kabine'nin de açıklamasının ardından gözler sürekli hükümet kanadından çağrıların yapıldığı 'yeni anayasa' çalışmalarına çevrildi. Yeni bir sivil anayasa yeniden siyasetin gündemini yeniden girdi.

CHP Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun Koordinatör Başdanışmanı ve İstanbul Milletvekili Erdoğan Toprak, seçimlerden sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan başta olmak AK Parti yöneticileri tarafından dile getirilen yeni anayasa açıklamalarını değerlendirdi.

"ÖNCE KENDİ İÇLERİNDE ANLAŞMALILAR; SAMİMİYSELER BİZ HAZIRIZ"

CHP'li Toprak, şu ifadeleri kullandı;

"İktidar, seçim sonrası yeni anayasa önerisini gündeme getirip, TBMM'nin sivil anayasaya öncülük etmesi için çalışma başlatacaklarını açıkladı. Türkiye'nin demokratik, insan haklarına ve hukuka saygılı, yurttaşlarının hak ve özgürlüklerini, kadınların eşitlik ve yaşam güvencesini, siyasi ve ekonomik demokrasiyi güvence altına alan bir anayasaya sahip olması konusunda samimiyseler iş birliğine hazırız.

“HER TÜRLÜ KATKIYI SAĞLARIZ”

İktidarın geçmişteki anayasa değişikliği icraatları ve şu andaki ittifak ortaklarının başta kadın hakları, inanç özgürlüğü, etnik ve inanç farklılıkları vb. alanlardaki görüşleri, parti programları, mevcut anayasaya bakışları ortada. Cumhur İttifakı ortakları önce kendi aralarında demokratik anayasa için uzlaşmalıdır. İktidar gerçekten otokratik yönetimi sistemini sonlandıracak, TBMM'nin güç ve saygınlığını iade edecek, Türkiye'yi çağdaş demokrasiler seviyesine taşıyacak bir anayasayı TBMM'den en geniş uzlaşı ve işbirliğiyle hayata geçirme düşüncesinde ciddi ve samimi ise her türlü katkıyı sağlarız"

YENİ BAKAN TUNÇ’TAN SİVİL ANAYASA AÇIKLAMASI

Öte yandan görevi dün devralan Yeni Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, dün devir teslim töreninde yaptığı açıklamada, "21 yıldan bu yana yönetim ve siyaset anlayışımızın temelinde hep adalet vardı, adaletin temelinde de insan vardı. Hukuk devletinin tahkimi yolunda önemli reformlara imza attık. Sessiz devrim denilebilecek işlere imza attık. Çok önemli mevzuat değişikliklerini milletimiz için hayata geçirdik. Önemli anayasa değişikliklerini hayata geçirmiştik. Şimdi sivil anayasa için uzlaşmanın sağlanması en büyük temennimiz olacaktır" ifadelerini kullanmıştı. 

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...