Tgrt Haber
07 Haziran 2022 14:45 - Güncelleme : 07 Haziran 2022 19:52

Çavuşoğlu, Miçotakis'e çok sert sözlerle yüklendi: Yazdığımız mektuplara adam gibi cevap versin

Son dakika haberi: Yunanistan Başbakanı Miçotakis'e tepki gösteren Çavuşoğlu, 'ihlallerden vazgeçmezlerse' diyerek Yunanistan'ı çok sert sözlerle uyardı. "Bizim yazdığımız mektuplara adam gibi cevap versin" diyen Çavuşoğlu, en haksız durumda bile Yunanistan'ın ağlamada çok başarılı olduğunu söyledi.

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: TGRT Haber
Çavuşoğlu, Miçotakis'e çok sert sözlerle yüklendi: Yazdığımız mektuplara adam gibi cevap versin
Mevlüt Çavuşoğlu,Dışişleri Bakanı

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Ankara’da Kuzey Makedonya Dışişleri Bakanı Bujar Osmani ile ortak basın toplantısı düzenledi. Ankara-Atina hattında gerilime sebep olan karalama kampanyalarına yönelik değerlendirmede bulunan Bakan Çavuşoğlu, Yunanistan'ın ihlallerden vazgeçmezse adaların egemenliğini tartışılacağını söyledi.

Konuşmasının devamında Yunanistan Başbakanı Mitçotakis'e sert sözlerle yüklenen Çavuşoğlu, "Bizim yazdığımız mektuplara adam gibi cevap versin"  dedi.

"YUNANİSTAN'IN TAVRI ŞAŞIRTICI DEĞİL"

Çavuşoğlu'nun konuşmasından satır başları:

"Cumhurbaşkanımızın Miçotakis'le görüşmesinin ardından Yunanistan'ın gerçekleştirdiği tavır şaşırtıcı değil. Yunanistan ile anlaşamadığımız konular yıllardır var. Yunanistan silahlandırılmama koşuluyla kendisi verilen Adalar'ın statüsünü ihlal etmesi ve bunları gündeme getirdik. Biz buna BM'ye ilettik, Yunanistan bu ihlallerden vazgeçmezse, bu Adalar'ın egemenliği tartışılacak. Hukuki çerçevede yazdıklarımız durumu açıklıyor, buna cevap vermeli.

"AĞLAMADA ÇOK BAŞARILILAR"

Yunanistan'daki siyasetçiler kompleks içindeler, bu aslında aşağılık kompleksinin açıklaması. Her gün Türkiye'ye yönelik açıklamalarda bulunuyorlar. Yunanistan bize geldiği zaman 25 maddelik teklifle geldi, bu çerçevede önemli gelişmeler yaşandı. Biz hiçbir zaman iş insanlarına bizim ilişkilerimiz kötü, sen de ilişkilerini kötüleştir diyemeyiz. Bu yüzden Dendias'ın açıklaması saçma olmuş. Yunanistan'ın içine düştüğü durum içler acısı. En haksız durumda bile ne kadar haklı olduğunu anlatmada ve ağlamada çok başarılılar. Elbette her ülke kendi çıkarını savunmak zorundadır, ama yüzümüze gülüp arkamızdan nefret ve kin dolu açıklamalarda bulunmak doğru değil.

"MEKTUPLARA ADAM GİBİ CEVAP VERSİN"

Gelir yüzünüze sarılırlar, arkalarına döndükleri zaman nefret, kin, yalan, iftira. Bunlar siyasetçilere yakışan tavırlar değil. Yunanistan bizim yazdığımız mektuplara adam gibi cevap versin, bu ihlali sonlandırmazsa adaların egemenlik tartışmalarına başladık zaten.

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...