Tgrt Haber
20 Aralık 2021 12:46

Son dakika! Bakan Çavuşoğlu'ndan Kabil Havalimanı açıklaması: Şartlarımız uyarsa beraber işletiriz

Son dakika haberi: Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Kabil Havalimanı'nın işletilmesiyle ilgili, "Uzmanlarımız bu akşam Doha'ya gidiyor. Şartlarımız uyarsa Katar ile birlikte işletebiliriz" dedi.

Son dakika! Bakan Çavuşoğlu'ndan Kabil Havalimanı açıklaması: Şartlarımız uyarsa beraber işletiriz
mevlüt çavuşoğlu,kabil havalimanı,katar

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Malezya Dışişleri Bakanı Seyfeddin Abdullah ile ortak basın toplantısı düzenledi.

Bakan Çavuşoğlu, "Türkovac piyasaya girdiği zaman kullanılmaya başlandığı zaman kardeşlerimizle bu aşıyı paylaşmaktan memnuniyet duyacağız. Az gelişmiş ve gelişmekte olan ülkelere bu aşıyı ulaştıracağız. Kardeş Malezya halkının Türkovac’tan faydalanmasından memnuniyet duyacağız" dedi.

"ŞARTLAR UYARSA KATAR'LA BİRLİKTE İŞLETEBİLİRİZ"

Kabil Havalimanı'nın işletilmesiyle ilgili konuşan Çavuşoğlu, "Uzmanlarımız bu akşam Doha'ya gidiyorlar. Afganistan geçici yönetimine ortak tekliflerde bulunacağız. Şartlarımız uyarsa Katar ile birlikte havaalanlarını işletebiliriz. Afganistan’da Kabil dahil 5 havaalanının birlikte işletilmesi için ortak mutabakat imzalanmıştı. Çarşamba günü heyet Kabil’e geçecekler. Geçici yönetimle görüşme yapılacak. Şartlar uymazsa illa işletilecek diye bir derdimiz yok" diye konuştu.

ERMENİSTAN İLE DOĞRUDAN TEMAS

Çavuşoğlu, Ermenistan ile diyalog sürecine ilişkin de şunları söyledi:

"Ermenistan ile doğrudan temasların başlaması için özel temsilcileri atadık. Bir an önce bir araya gelecekler. Tüm bu adımları atarken can Azerbaycan’la istişare edip adımlarımızı kararlarımızı birlikte alıyoruz."

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...