Tgrt Haber
18 May 2022 20:10 - Güncelleme : 18 May 2022 20:20

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan'dan tahrik afişi: Artık gidin, istenmiyorsunuz

Göçmenlere yönelik ırkçı açıklamaları ve paylaşımlar yapan CHP'li Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan bu kez tahrik afişi ile sosyal medyanın gündeminde. Suriyeli sığınmacılara Arapça, Türkçe seslenen Özcan, "11 yıl oldu, artık gidin, istenmiyorsunuz" dedi.

Editör: Anday Celayir / Kaynak: TGRT Haber
Özcan, yabancı uyrukluların nikahları için ödenecek ücretin 100 bin lira olması yönünde teklif vermişti.
bolu,tanju özcan
Özcan, yabancı uyrukluların nikahları için ödenecek ücretin 100 bin lira olması yönünde teklif vermişti.

Daha önce sığınmacılara daha pahalı su ve nikah hizmeti gibi uygulamalarla tartışmaların merkezine oturan Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, bir kez daha çok konuşulacak bir harekete imza attı. Özcan, sığınmacılara Türkiye'yi terk etmelerini dikte eden bir afiş hazırlatarak şehrin işlek noktalarına astırdı.

GİTME ZAMANINIZ GELDİ

Özcan'ın imzasıyla yayınlanan açıklama şu şekilde:

Geçici sığınmacılara sesleniyorum; 11 yıl önce ülkemize misafir olarak geldiğinizi söylediniz. Türk milleti de kıt kaynakları ile size yıllardır sahip çıkıyor. Artık bu misafirlik fazla uzadı. Ülkemizdeki ekonomik buhranı görüyorsunuz. Gençlerimiz işsiz, aileler açlık sınırının altında yaşıyor. Bu şartlarda artık sizinle paylaşacak ekmeğimiz ve suyumuz kalmadı. Geldiğiniz gibi gitme zamanınız geldi. Artık istenmiyorsunuz. Dönün ülkenize!

https://twitter.com/tanjuozcanchp/status/1526962442495991810

SIĞINMACILAR HEDEFİNDE

Yabancı uyruklulardan 10 kat fazla su faturası ücreti alacağını duyuran Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, yabancı uyrukluların nikahları için ödenecek ücretin 100 bin lira olması yönünde Belediye Meclisi’ne teklif sunacaklarını söylemişti. Karar nedeniyle Cumhuriyet Başsavcılığı harekete geçerek Özcan hakkında soruşturma başlatmıştı.

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...