Tgrt Haber
19 Nisan 2022 16:09 - Güncelleme : 19 Nisan 2022 17:20

Bakan Soylu'dan sığınmacı açıklaması: Elbette ülkelerine dönecekler

Son dakika haberi: İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, siyasette tartışma konusu olan sığınmacılarla ilgili açıklamalarda bulundu. Suriyelilerin bayram ziyareti için ülkelerine gidişiyle ilgili kısıtlama söz konusu olabileceğini belirten Bakan Soylu, "Sığınmacılar elbet ülkelerine dönecekler, bunun için bir çalışma yapılıyor" ifadesini kullandı.

Bakan Soylu'dan sığınmacı açıklaması: Elbette ülkelerine dönecekler

Son dönemde tartışmalara konu olan sığınmacılarla ilgili siyasilerden peş peşe açıklama geldi. Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) lideri Devlet Bahçeli ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Suriyeli sığınmacılar hakkındaki sözlerine İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'dan cevap geldi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun açıklamalarında satır başları şöyle:

BAYRAM İÇİN ÜLKESİNE DÖNEN SIĞINMACILAR

"Bugüne kadar 500 bin gönüllü geri dönüş söz konusu. Bugün bu mesele provoke edilmeye çalışılmaktadır. (Suriyelilerin bayram ziyaretleri) Bayramlarda güvenli bölgelere gidiş konusunda bizim de bir kısıtımız söz konusu, müsaade etmeme değerlendirmemiz var.

Kılıçdaroğlu'nun sığınmacılar konusunda tahrik için olduğu apaçık ortada. Türkiye düşmanları ile hareket ediyor. Sığınmacılar elbet ülkelerine dönecekler, bunun için bir çalışma yapılıyor. Bugün bu mesele provoke edilmeye çalışılmaktadır. Provokasyon demek en doğru tabirdir. Türkiye kaçak göçmenle mücadele ediyor. Türkiye'de 1 milyonu aşkın kaçak göçmen yakalanmıştır.

2021 sonu itibarıyla geçici statü ile Türkiye'ye gelenlere verilen vatandaşlık sayısı 192 bindir.

KILIÇDAROĞLU'NA HRANT DİNK CEVABI

Kılıçdaroğlu Hrant Dink dosyasını açarak FETÖ'yü aklamaya çalışıyor. 1-2 saat sonra FETÖ'yü aklamaya çalıştığıyla ilgili açıklama yapacağız."

BAHÇELİ NE DEMİŞTİ?

MHP lideri Devlet Bahçeli, partisinin bugünkü grup toplantısında yaptığı açıklamada sığınmacıların ülkelerine geri gönderilmesi çağrısını yapıp, "Türkiye'nin bekası sınır aşan düzensiz göçlerle bağlantılıdır. Bu sorun istismara çanak tutmadan çözülmelidir. Türkiye'de geçici koruma statüsünde bulunuyorken toplumsal asayişi kim bozuyorsa gözünün yaşına bakılmadan sınır dışı edilmeli. Yakalananlar derhal ülkelerine gönderilmelidir. Ülkelerine bayram için giden sığınmacıların geri gelmelerine gerek yoktur" ifadelerini kullandı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...