Tgrt Haber
27 Nisan 2022 14:14 - Güncelleme : 27 Nisan 2022 14:53

Ali Babacan seçim kararını açıkladı! Kendi adayı ve logosuyla seçime gidecek

2023 yılında yapılması planlanan cumhurbaşkanlığı seçiminde 'aday' tartışmaları sürerken DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan seçime kendi logo ve adaylarıyla girme kararı aldıklarını duyurdu. Böylece 6 muhalefet liderinin oluşturduğu masadan ilk ayrılık gerçekleşti.

Ali Babacan seçim kararını açıkladı! Kendi adayı ve logosuyla seçime gidecek

2023 yılında yapılması planlanan seçimler öncesi siyasi kulislerde çalışmalar hızlandı. Cumhur İttifakı'nı oluşturan AK Parti ve MHP'nin adayı Cumhurbaşkanı Erdoğan olurken Millet İttifakı'nda ise arayış sürüyor. İYİ Parti'den ayrılarak Zafer Partisi'ni kuran Ümit Özdağ aday olarak Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ı gösterdiklerini duyurdu. 

ÖZDAĞ: ADAYIMIZ MANSUR YAVAŞ

Millet İttifakı'nda Özdağ'ın açıklamaları büyük yankı uyandırırken CHP'li bir başkan adayının başka bir parti tarafından aday gösterilmesini Kılıçdaroğlu, "Memnuniyet" verici olarak tanımladı. 

6'LI MASADAN İLK AYRILIK

6 siyasi partinin genel başkanları bir araya gelerek güçlendirilmiş parlamenter sistemi metnini kamuoyuna duyurdu. Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu'nun zaman zaman söylediği 'üçüncü ittifak' çıkışı yalanlansa da masadan ilk ayrılık resmileşti. Cumhurbaşkanlığı seçiminde aday tartışmaları, 1915  sürerken Deva Partisi Genel Başkanı Ali Babacan sosyal medyadan dikkat çeken bir açıklama yaptı.

https://twitter.com/alibabacan/status/1519272412940021764

Ali Babacan paylaşımında, “Demokrasi ve Atılım Partisi, önümüzdeki seçimlere kendi adıyla, kendi şanıyla, kendi logosuyla girme kararını almıştır. Ülkemiz için, demokrasimiz için hayırlı olsun.” ifadelerini kullandı.

"MUTABIK KALINAN ALANLARDA DESTEK VERECEĞİZ"

Babacan, konuyla ilgili yaptığı açıklamada mutabık kalınan alanlarda altılı masaya katkı vermeye devam edeceklerini belirtti. DEVA Partisi lideri şu açıklamaları yaptı: 

“Mutabık kaldığımız alanlarda, altılı masaya her türlü katkıyı vermeye devam edeceğiz. O masada oturan bütün partilerle, işbirliği yaptığımız alanları genişletmek konusunda güçlü bir iradeye sahibiz.

Kin ve intikam zehriyle alınan kararların adaletsizlikten başka hiçbir şey getirmediğini tarih boyunca deneyimledik, deneyimliyoruz. 

Türkiye’yi ‘rövanşların ülkesi’ yapmayacağız.”

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...