Tgrt Haber
29 Aralık 2023 08:06 - Güncelleme : 29 Aralık 2023 08:07

Anketler 'Cumhur' diyor, CHP'li başkanlar tedirgin

Cumhur İttifakı'nın 30 büyükşehirde ortak aday çıkarma kararı alması, muhalefette tedirginlik oluşturdu. AK Parti kaynakları "Birçok ilde muhalefeti Cumhur korkusu sardı. Vatandaş mevcut yönetimden memnun değil, gerçek belediyeciliğe yeniden kavuşmak istiyor." dedi.

Editör: Bengül Büyükhan / Kaynak: Türkiye Gazetesi
Anketler 'Cumhur' diyor, CHP'li başkanlar tedirgin
AK Parti,yerel seçim

AK Parti yerel seçim çalışmalarına son gaz devam ederken Cumhur İttifakı'nın 30 büyükşehirde ortak aday çıkarma kararı alması, muhalefette tedirginlik oluşturdu.

Türkiye Gazetesi'nden Emrah Özcan'ın haberine göre; Cumhur İttifakı'nın oyunun yüksek çıktığı Antalya, Aydın, Adana gibi illerde mevcut yönetimin, son anketlerde çıkan tablo sonrası sıkıntıya girdiği konuşuluyor.

81 ilde İyi Parti teşkilatından birçok ismin AK Parti'ye geçmek için müracaat ettiği de belirtilirken, AK Parti'ye geçişlerin CHP ve İYİ Parti kanadında rahatsızlık oluşturduğu kaydediliyor. 

AK Parti kaynakları "Birçok ilde muhalefeti Cumhur korkusu sardı. Vatandaş mevcut yönetimden memnun değil, gerçek belediyeciliğe yeniden kavuşmak istiyor. Mevcut başkanlar, anket sonuçlarında çıkan kötü tabloyu düzeltmek için büyük çaba harcıyor ama nafile. 31 Mart’ta birçok ilimizin yönetimi tekrar bize geçecek. Vatandaşımızın talebi bu yönde" değerlendirmesinde bulundu.

ADAY TANITIMI 15 OCAK'TAN SONRA

Öte yandan, ocak ayında adayları açıklaması beklenen AK Parti’de seçim çalışmaları hızlanıyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ilk il ziyaretlerini deprem bölgesine yapması bekleniyor.

Cumhurbaşkanı’nın bu ziyaretlerde sayısı 50 bini bulan deprem konutlarının da anahtar teslimi 
yapması öngörülüyor. 

Yeni yılla birlikte ise saha çalışmalarını artıracak olan AK Parti'de aday tanıtımının yapılacağı mitinglerin 15 Ocak'tan hemen sonra başlayacağı belirtiliyor.

Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...