Tgrt Haber
03 Haziran 2022 07:54 - Güncelleme : 03 Haziran 2022 08:10

Davutoğlu’ndan 6’lı masaya gözdağı! Sözleri tepkiye yol açtı

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu’nun 6’lı masaya yönelik çıkışı gündem oldu. Tartışmaların odağında olan Davutoğlu’nun açıklamaları İYİ Parti ve CHP’de rahatsızlığa yol açarken “Oyu küçük talepleri büyük” değerlendirmeleri yapılıyor. 

Editör: Fetih Kökten / Kaynak: Türkiye Gazetesi
Davutoğlu’ndan 6’lı masaya gözdağı! Sözleri tepkiye yol açtı
Ahmet davutoğlu,6

Cumhurbaşkanlığı seçimine yaklaşık bir sene kalırken Millet İttifakı’nda adayın kim olacağı yönünde belirsizlik sürüyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın adaylığına karşı 6’lı masadan bir isim çıkmazken Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu’nun çıkışı gündeme bomba gibi düştü. Zaman zaman tartışmaların odağında olan Ahmet Davutoğlu’nun ortaklarına gözdağı verircesine sarf ettiği “Biz o masadayken, sadece bir aday belirlenmeyecek, önümüzdeki dönemde Türkiye'nin kaderi belirlenecekse o kaderde söz sahibi oluruz ve bu konuda hiçbir kısıtlamayı kabul etmeyiz" sözlerinin CHP ve İYİ Parti başta olmak üzere altılı masanın paydaşları arasında tepkiyle karşılandığı konuşuluyor.

“OYU KÜÇÜK TALEPLERİ BÜYÜK”

Kamuoyu yoklamalarında oy oranı bindelik dilimlerle ifade edilen Davutoğlu için ‘Oyu küçük, talepleri büyük’ değerlendirmesi yapılıyor. Davutoğlu’nun sık sık ‘Eski başbakan’ sıfatından hareket ederek, ittifak içinde ‘Daha fazla söz sahibi’ olmak istemesine yönelik rahatsızlıklar da dile getiriliyor. Cumhurbaşkanlığı adaylığı konusunda isim belirleme evresine geçildiğinde bu rahatsızlığın daha da artacağı ifade ediliyor.

CHP YÖNETİMİ ENDİŞELİ

Parti kurmayları tarafından adaylık için sürekli CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun adı geçirilirken, Davutoğlu’nun bu açıklamalarından daha çok CHP’nin rahatsız olduğu iddia ediliyor. CHP cephesinde, Kılıçdaroğlu’nun muhtemel adaylığını kabul etmeyecek gibi görünen Davutoğlu’nun ittifak masasını görüş ayrılıklarıyla bölebileceği endişesi olduğu da konuşuluyor. Davutoğlu, daha önce de benzer çıkışlarla altılı masayı sarsmıştı.

Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...