Tgrt Haber
30 Ağustos 2023 14:04 - Güncelleme : 30 Ağustos 2023 14:04

Yeni Tesla Model 3 Highland, Avrupa sokaklarında görüldü

İç ve dış tasarımı yenilenen Tesla Model 3 Highland, Almanya ve Fransa sokaklarında görüldü. Aracın sır gibi saklanan tasarım detayları, kameralara yakalandı.

Editör: Ömer Faruk Doğan / Kaynak: Teslamag.de
Yeni Tesla Model 3 Highland, Avrupa sokaklarında görüldü
,,,

ABD merkezli elektrikli otomobil üreticisi Tesla'nın popüler Model 3 serisi, Highland sürümü ile hayranları karşısına çıkmaya hazırlanıyor. Hem iç hem de dış tasarımında önemli yeniliklerle gelmesi beklenen bu elektrikli araç, daha önce ABD'de test sürüşü esnasında görüntülenmişti.

ABD'de başlayan örtülü Model 3 görüntülemelerinin ardından, bu kez Almanya'da benzer araçların kamu yollarında görüldüğü haberleri otomobil dünyasında yankı uyandırdı.

Almanya'nın Kuzey Ren-Vestfalya bölgesindeki Lichtenau'da otoyolda yakalanan bir Model 3 Highland, arka tarafındaki siyah örtüyle dikkat çekiyor. Arka farlar için özel bir boşluk olan bu örtü, aracın yenilikçi tasarımının sır gibi saklanmaya çalıştığını gösteriyor.

Almanya'daki bu görüntülemelere ek olarak, Fransa'da da benzer örtülü araçlar, sürücüler tarafından fark edildi. Üç farklı Model 3 Highland örneği, farklı renk ve kaplama seçenekleriyle Fransa'daki Supercharger istasyonlarında yakalandı. Özellikle bu araçların örtülü kısımlarının daha fazla gizlenmeye çalışıldığı gözlendi.

https://twitter.com/mrxrx2/status/1696226991018500391

TÜRKİYE'YE DE GELEBİLİR

Tesla bu yıl içerisinde Türkiye'ye resmi olarak giriş yaptı fakat yalnızca Model Y'yi satışa sunabildi. Model 3 şirketin ABD ve Çin'deki fabrikalarında üretildiği için ve Türkiye de her iki ülkeden gelecek ürünlere ilave gümrük vergisi uyguladığı için, Tesla aracı ülkemize getirmemeyi tercih etmişti.

Ancak Model 3 Highland ile bu durum değişebilir. Çünkü iddialara göre Tesla, yeni aracını Almanya'daki Gigafactory Berlin fabrikasında ürettiği belirtiliyor. Bu durum, Molde 3'ün Türkiye'ye ihraç edilmesi önündeki engelleri kaldırabileceği ihtimali üzerinde duruluyor.

Kaynak: Teslamag.de
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...