Tgrt Haber
30 Kasım 2023 10:01 - Güncelleme : 30 Kasım 2023 10:02

Üretimi Türkiye’de de olacak: 2024 Dacia Duster tanıtıldı

Türkiye’de üretilecek olan ve ülkemizde de geniş çaplı kullanıcısı bulunan Dacia’nın yeni modeli tanıtıldı. 2024 Dacia Duster resmiyet kazandı. Peki neler sunuyor?

Editör: Okan Güleş / Kaynak: TGRT Haber
Üretimi Türkiye’de de olacak: 2024 Dacia Duster tanıtıldı
dacia,duster

Otomobil pazarının önde gelen isimlerinden Dacia, nispeten uygun fiyatlı modelleriyle dikkat çekiyor. 

Özellikleri, tasarımı ve dikkat çeken fiyatlarıyla Türkiye’deki kullanıcıların da gözdesi haline gelen marka, kısa süre önce sevilen Duster serisini yeni modelle yeniledi.  Dacia, düzenlediği bir etkinlikte 2024 model Duster'ı tanıttı.

DACİA DUSTER 2024 RESMİYET KAZANDI

Üretim bandından ortalama her 63 saniyede bir Duster inerken, günde ortalama 1.000 adet Duster üretiliyor. Diğer yandan Türkiye, 152 bin 406 adetle, en fazla Duster satışı gerçekleşen 4'üncü ülke olarak dikkat çekiyor.

Üretimi Türkiye’de de olacak: 2024 Dacia Duster tanıtıldı

Renault'un alt markası olarak ticari yaşamını sürdürmeye devam eden Dacia, düzenlediği bir etkinlikte 2024 model Duster'ı tanıttı.

Tasarım açısından da teknik özellikleri açısından da ciddi bir değişim gerçekleştiren 2024 Dacia Duster, şimdiden dikkat çekmeyi başardı.

YENİLENEN İÇ TASARIM

2024 model Dacia Duster'ın iç kısmına geçtiğimizde, tamamen yenilenmiş bir kabin karşımıza çıkıyor.

7 inç tam dijital gösterge ekranı ile 10,2 inç boyutlu bilgi-eğlence ekranının bulunduğu otomobilde 4 adet USB şarj girişi, kablosuz şarj pedi ve kablosuz Android Auto ile Apple CarPlay teknolojilerine yer veriliyor.

Üretimi Türkiye’de de olacak: 2024 Dacia Duster tanıtıldı

Tüketicilere opsiyonel olarak sunulacak Uyku Paketi ise arka koltukların tamamen yatıp, çift kişilik yatak hâline dönüşmesini sağlayacak.

Teknik açıdan Dacia, yeni nesil Duster'da birkaç farklı motor seçeneğine yer verecek. Bunlardan ilki 1.2 litrelik turboşarjlı benzinli motor olarak karşımıza çıkıyor.

Altı vitesli manuel şanzıman ile satın alınabilecek bu motor seçeneğinde hibrit destek de sunulacak. Öte yandan 50 litre gaz deposu bulunan doğuştan LPG'li motor seçeneği de yeni Dacia Duster'da bulunacak. 1.6 litrelik benzinli motora sahip üçüncü seçenek ise bir çift elektrik motoru ile desteklenecek.

Son olarak otomobilin fiyatı ve seri üretimi hakkında bilgiler de henüz belirsiz.

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...