Tgrt Haber
27 Haziran 2023 12:46 - Güncelleme : 27 Haziran 2023 12:50

Türkiye'yi de kapsıyor, aracı gri olanlar dikkat! Otomobil devi üretimine son veriyor

İtalyan otomobil devi Fiat, dikkat çeken bir karara imza attı. Artık gri renkte araç üretmeyeceğini duyurdu. İşte sebebi...

Editör: Ömer Faruk Doğan / Kaynak: Carscoops
Türkiye'yi de kapsıyor, aracı gri olanlar dikkat! Otomobil devi üretimine son veriyor
fiat,togg,fiat gri araç,fiat egea

Dünyaca ünlü otomobil devinden dikkat çeken bir hamle geldi. İtalya merkezli Fiat dünyada ilk olacak bir karara imza atarak, artık gri renkte araç üretmeyeceğini ve İtalya'nın renkli kültürüyle uyumlu arabalara odaklanacağını açıkladı.

Fiat bu kararı "renkler diyarından gelen renklerin markası" olma hedefi kapsamında aldığını belirtti. Şirket otomobillerinin otomotiv pazarında ayırt edici hale gelmesini beklediğini kaydetti. Ayrıca yeni strateji markanın sosyal medya kanalı üzerinden paylaşılan "No Grey Operation" başlıklı videoyla duyuruldu.

FİAT, GRİYİ RAFA KALDIRDI

Marka halihazırdaki tüm modellerini İtalya'nın denizinden, güneşinden, toprağından ve gökyüzünden ilham alarak renklendiriyor. Gelato beyazı, Sicilya turuncusu, Paprika turuncusu, Passione kırmızısı, Venezia mavisi gibi İtalya'nın zengin renk çeşitliliğine atıfta bulunan isimler kullanıyor.

Gelecekteki arabaların tamamında artık bu politikayı uygulayacak. Videoda Fiat CEO'su Olivier Francois'in içinde olduğu gri renkli bir 600e modeli, turuncu boyaya batırılıp çıkarılıyor.

Türkiye'yi de kapsıyor, aracı gri olanlar dikkat! Otomobil devi üretimine son veriyor

Olivier Francois konuyla ilgili olarak "Kuralları çiğnedik: Fiat olarak, gri otomobillerinin üretimini durdurmaya karar verdik. Bu zorlu ve yıkıcıdır. Fiat'ın neşenin, renklerin ve iyimserliğin markası olarak liderliğini daha da güçlendirmeyi amaçlamaktadır. İtalya renklerin ülkesidir, bugünden itibaren FIAT'ın arabaları da öyle." şeklinde konuştu.

600 SERİSİYLE HAYATA GEÇECEK

Fiat yeni kararını ilk olarak 4 Temmuz'da tanıtacağı 600 serisinde uygulayacak. Webtekno'nun aktardığına göre sonraki aşamada da 500, Panda ve Egea modellerinde gri renk seçeneğinin kaldırıldığına şahitlik edeceğiz. Böylelikle Fiat için yeni bir dönem başlamış olacak.

Kaynak: Carscoops, Derleyen: Ömer Faruk Doğan - TGRT Haber

Kaynak: Carscoops
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...