Tgrt Haber
02 Aralık 2023 12:07 - Güncelleme : 02 Aralık 2023 12:09

Türkiye pazarına da giren BYD, otomobil satışında rekor kırdı

Elektrikli otomobil pazarında BYD'nin yükselişi devam ediyor. Çinli dev, Kasım satışı itibariyle yeni bir rekor daha kırmayı başardı. Tesla'ya yaklaşırken, Nissan'ı ise geride bıraktı.

Editör: Okan Güleş / Kaynak: Electrek
Türkiye pazarına da giren BYD, otomobil satışında rekor kırdı
elektrikli otomobil,byd,otomobil

Çin'in önde gelen elektrikli otomobil üreticilerinden BYD, Kasım ayında yeni bir rekora imza attı. 

Türkiye dahil Avrupa'da pek çok pazara giriş yapan otomobil devi, güçlü performans ve dikkat çeken tasarıma sahip araçlarıyla Kasım ayında yeni bir rekora imza attı.

BYD, KASIM AYINDA SATIŞLARINI ARTIRDI

BYD, Kasım ayında geçen yıla göre %31 artışla 301.903 araç sattı. Bu rakama plug-in hibritler (PHEV) de dahil ancak aylık satışlarda ilk kez Nissan'ı geçmeyi başardı.

Nissan , geçen yıla göre %5'lik bir büyümeyi temsil eden 279.102 araç sattı . BYD'nin genişlemesi, kilit pazarlarda tamamen elektrikli otomobillere olan talebin artmaya devam etmesiyle ortaya çıktı.
 
Şirket dün gece Türkiye merkezli bir zam haberiyle ses getirmişti.  BYD Atto 3 için Türkiye’de daha önce 1 milyon 590 bin TL‘nin gözden çıkarılması gerekirken, artık 1 milyon 690 bin TL verilmesi gerekiyor. 

Öte yandan Toyota ve Lexus’u da bünyesinde bulunduran ALJ Türkiye distribütörlüğünde Türkiye pazarına giriş yapan BYD, burada gerçekten güçlü bir oyuncu olmak istiyor. Ürün gamında çok sayıda araç olan BYD, Türkiye’de C-SUV sınıfındaki 420 km menzilli (Karma değer) elektrikli ATTO 3 ile çok dikkat çekmeyi başarmıştı. ,

Kaynak: Electrek
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...