Tgrt Haber
08 Eylül 2023 10:42 - Güncelleme : 08 Eylül 2023 11:01

Toyota lüks otomobil pazarına göz kırptı: Yeni Century SUV tanıtıldı

Toyota lüks otomobil pazarına Century SUV modeli ile girdi. Klasik bir SUV görünümüne sahip olan yeni otomobil, 3.5 litrelik bir V-6 motoru ile 406 beygir gücü üretebiliyor. Özellikleri ve tasarımı kadar fiyatıyla da dikkat çekiyor. Peki yeni Century SUV neler sunuyor? İşte detaylar...

Toyota lüks otomobil pazarına göz kırptı: Yeni Century SUV tanıtıldı
,otomobil,toyota

Japon otomobil devi Toyota, uzun yıllardır Japonya'da sadece seçkin müşterilere sunulan Century modelini büyük bir dönüşümle karşımıza çıkarıyor. Bu lüks sedan, şimdi bir SUV haline getirilerek Japon pazarında yer alacak.

Daha çok dayanıklılığı ve güçlü performansıyla tanıdığımız Toyota'nın "lüks otomobil" konusunda bir iddiası yoktu. Rolls-Royce'ye meydan okumasa da en az onun kadar şık görünen yeni Century SUV ile marka, köklü modelin karakteristik tasarım özelliklerini korurken lüks otomobil pazarına da göz kırptı.

Century SUV, klasik bir SUV görünümüne sahip olmasına rağmen dikkat çeken bir detayı var: Yalnızca dört kişilik oturma kapasitesine sahip. Arka koltuklar, bir dizi konfor özelliği sunuyor, bu da özellikle arkadaki yolcular için son derece lüks bir deneyim vadediyor.

406 BEYGİR GÜCÜ ÜRETEN GÜÇLÜ MOTOR

Century SUV'nin kalbinde yer alan güçlü bir şarj edilebilir hibrit sistemi bulunuyor. Bu sistem, 3.5 litrelik bir V-6 motora sahip ve dört tekerlekten çekiş sunuyor. Bu güç aktarımı, yeni 2024 Lexus TX550+ modelinde de kullanılıyor ve 406 beygir gücü üretiyor.

Toyota lüks otomobil pazarına göz kırptı: Yeni Century SUV tanıtıldı

Yeni Century SUV, müşterilere daha fazla özelleştirme imkanı sunacak. Farklı dış renkler ve iki renkli şemalar gibi çeşitli dış tasarım seçeneklerinin yanı sıra birçok iç döşeme seçeneği de sunulacak. Ayrıca, daha "sportif" bir versiyon olan GR logolu bir seçenek de mevcut, bu versiyon kayar kapılara ve farklı tekerlekler ve lastiklere sahip.

JAPON PAZARINA ÖZEL

Toyota, Century SUV'dan sadece aylık 30 tane üretecek ve bu özel model yalnızca Japon pazarında sunulacak. Başlangıç fiyatı ise yaklaşık 170,000 dolar olacak. Ayrıca Toyota, bu yeni SUV modelini tanıtırken, mevcut sedan versiyonunun da satışa devam edeceğini açıkladı.

Kaynak: Motor1
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...