Tgrt Haber
28 Ağustos 2023 15:54 - Güncelleme : 28 Ağustos 2023 23:08

Passat’ın yerine duyurulan I.D7’nin Türkiye’ye geleceği tarih belli oldu

Alman otomobil devi Volkswagen’in, Türkiye pazarında satışa sunacağı elektrikli otomobiller için tarih verildi. I.D7 de listede…

Editör: Okan Güleş / Kaynak: webtekno
Passat’ın yerine duyurulan I.D7’nin Türkiye’ye geleceği tarih belli oldu
otomobil,volkswagen

Daha önce Türkiye pazarı dahil olmak üzere Avrupa’da Passat Sedan’ın üretimini durduran Volkswagen, yeni elektrikli otomobilleri I.D serisini tanıttı.

Passat Sedan’ın direkt olarak yerini alacak I.D7’nin Türkiye’ye ne zaman geleceği epey merak konusuydu. Neyse ki beklenen tarih geldi.

I.D7 TÜRKİYE PAZARINA GELİYOR

Webtekno’nun haberine göre, gazeteci Emre Özpeynirci bir yıl içinde 4 elektrikli modelin Türkiye'de satışa sunulacağını duyurdu.

Markalar, elektrikli otomobiller uğruna yıllar boyunca ürettikleri modellerden vazgeçebiliyorlar. Örneğin Volkswagen. Otomobil devi, ikonik modeli Passat Sedan'ın üretimini bir süre önce durdurdu ve bunun yerine ID.7 isimli modelini piyasaya sürdü.

Kısa süre önce Volkswagen'in elektrikli otomobillerini bekleyen Türkiye'deki otomobil tutkunlarıyla ilgili de bir gelişme yaşandı.

Gazeteci Emre Özpeynirci, Volkswagen'in elektrikli modellerinin Türkiye'ye ne zaman geleceğini sosyal medya hesabından paylaştı.

Söz konusu otomobiller eğer açıklamadaki tarihte ülkemize ulaşırlarsa, önümüzdeki bir yıllık süreç içinde önce ID.3, ID.4 ve ID.5, sonra da ID.7 ile tanışma imkânı yakalamış olacağız.

Passat Sedan'ın yerine gelen ID.7 ise, Haziran 2024'te Türkiye'de olacak!

Konuya ilişkin paylaşımında Özpeynirci, aşağıdaki ifadelere yer verdi:

‘’Passat Sedan'ın yerine geçecek ID.7, Haziran 2024 itibarıyla Türkiye pazarında satışa sunulacak. Süre uzun olduğundan, aracın Türkiye fiyatı ile ilgili bir şey söyleyemiyoruz. Ancak cuma günü paylaştığımız haberimizde hesaplamaları yaptığımızı, aracın bugün ülkemizde satışa sunulması halinde 2 milyon 950 bin TL civarında bir fiyat ile karşılaşacağımızı belirtmiştik.’’

Araçların fiyatı hakkında ise henüz net bir bilgi bulunmuyor

Kaynak: webtekno
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...