Tgrt Haber
19 Aralık 2023 11:14 - Güncelleme : 19 Aralık 2023 11:20

Kamuflajıyla fotoğraflandı: Mercedes’in yeni elektrikli C serisi ortaya çıktı

Mercedes’in elektrikli yeni elektrikli C serisi için yeni görüntüler geldi. Tesla Model 3’e rakip olacak aracın kamuflajlı görüntüleri ortaya çıktı.

Editör: Okan Güleş / Kaynak: TGRT Haber
Kamuflajıyla fotoğraflandı: Mercedes’in yeni elektrikli C serisi ortaya çıktı
mercedes c

Elektrikli otomobil pazarında üreticiler en iyi modelleriyle zirve yarışını sürdürüyor. Tesla bu alanda dünyada en çok satan markalardan biri olarak konumunu korurken, Mercedes’te yeni elektrikli araçlarıyla pazardan pay almak istiyor.

Yıl sonu yaklaşırken Mercedes’in C sınıfı yeni elektrikli otomobilinden kamuflajlı görüntüler geldi. Testleri halen devam eden araç, Tesla Model 3’ün yanı sıra BMW i4’e de rakip olacak.

C SINIFI MERCEDES, MODEL 3 VE İ4’E RAKİP OLACAK

Otomobilin nasıl isimlendirileceği şuan için belirsizliğini koruyor. Mevcut koşullarda Mercedes elektrikli araçlarına EQ takısı koyduğu için EQC olarak isimlendirmesi beklenir ancak son gelen bilgilere göre firma EQ isimlendirmesini 2024'ün sonundan itibaren bırakabilir.

Elektrikli C serisi boyutlarına sahip otomobilin casus fotoğrafları elektrikli CLA'nın benzer fotoğraflarını yayınlamasının ardından geldi. C serisine ait fotoğraflar CLA'ya göre daha yüksek tavana sahip, daha az sportif ama daha kullanışlı bir araç izlenimi yaratıyor.

Öte yandan araç EQS ve EQE gibi EVA platformu üzerinde geliştirilmiyor. İçten yanmalı C serisi ve EQC SUV'nin geliştirildiği MRA II platformu da kullanılmıyor. Bunların yerine 2024'de tanıtılacak yeni MMA (Mercedes-Benz Modular Architecture) platformu üzerinde inşa ediliyor. 

Giriş seviyesi kompakt lüks araçlar için geliştirilen platform, daha büyük araçlara da ölçeklenebiliyor. Platformun, önceliği elektrikli araçlar olsa da içten yanmalı araçlara da uyumlu olduğu belirtiliyor. Son olarak C sınıfı yeni aracın 2025’te piyasaya çıkması bekleniyor.

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...