Tgrt Haber
21 Kasım 2023 17:02 - Güncelleme : 21 Kasım 2023 18:24

Kar göründü, kış lastığı uygulaması erkene çekildi

Havaların aniden soğuması ve kar alarmının ardından İstanbul'da ticari araçlar için kış lastiği kullanma zorunluluğu 1 Aralık'tan 25 Kasım'a çekildi.

Editör: Murat Makas / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
araç,kış lastiği

Kış mevsiminin gelmesiyle yolda oluşacak buzlanmalara karşı oto lastikçiler araç sürücülerini 1 Aralık'a kadar kış lastiği konusunda uyardı. Ancak uzmanların İstanbul ile ilgili meteorolojik uyarıları nedeniyle kış lastiği kullanma zorunluluğu 1 Aralık'tan 25 Kasım'a çekildi 

İstanbul Valiliğinden yapılan açıklamada, "Ticari araçlarda kış lastiği zorunluluğu her yıl 1 Aralık - 1 Nisan arasında uygulanmaktadır. Meteorolojik veriler çerçevesinde, ticari araçlarda kış lastiği kullanma zorunluluğu bu yıl için 25 Kasım tarihine çekilmiştir" denildi.

Kar göründü, kış lastığı uygulaması erkene çekildi

HANGİ ARAÇLARIN TAKMASI GEREKİYOR?

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığının düzenlemeleri kapsamında 25 Aralık ile 1 Nisan tarihleri arasında, tüm ticari araçlarda kış lastiği kullanımı zorunluluğu bulunuyor.

Özel otomobiller için ise yasal zorunluluk olmasa da kış lastiği kullanımı öneriliyor.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...