Tgrt Haber
21 Ağustos 2023 14:12 - Güncelleme : 21 Ağustos 2023 14:13

Hurdası bile milyonluk... 1954 model Ferrari dudak uçuklatan fiyata satıldı

Hurda durumda olan 1954 model bir Ferrari 500 Mondial Spider Series I, düzenlenen bir açık artırmada tam 2 milyon dolara alıcı bulmayı başardı.

Editör: Ömer Faruk Doğan / Kaynak: Business Insider
Hurdası bile milyonluk... 1954 model Ferrari dudak uçuklatan fiyata satıldı
ferrari,otomobil,ferrari 500 mondial spider series

Kanada merkezli otomobil müzayede şirketi RM Sotheby's tarafından yakın zamanda gerçekleştirilen bir açık artırmada, 1954 model bir Ferrari 500 Mondial Spider Series I modeli büyük bir ilgiyle karşılandı.

Araç, tarihsel öneme sahip olması ve efsanevi markanın bir parçası olması nedeniyle dikkatleri üzerine çekti. Ancak aracın eski yarış günlerine geri döndürülmesi için ciddi bir maliyet gerekeceği ifade edildi.

Pinin Farina tarafından gövdesi tasarlanan 1954 model Ferrari 500 Mondial Spider Series I, yalnızca 13 adet üretilen Mondial'lardan ikincisi olarak karşımıza çıkıyor. Aracın tarihi, İtalyan yarış pilotu Franco Cortese'nin 1954 yılında İtalya'daki Mille Miglia yarışında sürmesiyle başlıyor. Ancak araç daha sonra çarpışma ve yangın hasarı yaşadı ve uzun yıllar boyunca depoda saklandı.

"RESTORE ETMESİ EN AZ 2 MİLYON DOLARA PATLAR"

RM Sotheby's tarafından düzenlenen müzayedede, hurda Ferrari yaklaşık 1.9 milyon dolar gibi rekor sayılabilecek bir fiyata alıcı buldu.

Ancak aracı eski parlak günlerine döndürmek için tahmini 2 milyon dolar daha harcamak gerekebileceği belirtiliyor. Orijinal parçaların kaybolduğu ve aracın harap bir durumda olduğu göz önüne alındığında, tam bir restorasyonun zorlu ve pahalı bir süreç olacağı açıkça görülüyor.

Ferrari tarihçisi Andreas Birner, bu tür bir restorasyonun sadece Ferrari'nin Classiche programı tarafından gerçekleştirilebileceğine dikkat çekiyor. Bu program, aracın tarihini incelemek ve orijinal detayları teyit etmek için detaylı bir çalışma gerektiriyor. Ancak bu kadar hasarlı bir aracın restore edilip edilmeyeceği ve maliyetin ne olabileceği henüz belirsizliğini koruyor.

Kaynak: Business Insider
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...