Tgrt Haber
23 Kasım 2023 20:13 - Güncelleme : 23 Kasım 2023 20:16

Duygulandıran veda: Son 'Audi TT' üretim bandından indi

Çeyrek asır boyunca üretimde kalan Audi TT için yolun sonu geldi. Şirket, son TT'yi Macaristan'daki fabrikasındaki üretim bandından indirdiğini sevenlerini duygulandıran bir paylaşımla duyurdu.

Editör: Ömer Faruk Doğan / Kaynak: Carscoops
Duygulandıran veda: Son 'Audi TT' üretim bandından indi
otomobil,audi tt

Audi TT serisi resmen son buldu. Alman otomotiv devi, üç nesil boyunca süregelen 25 yıllık bir hikayenin ardından efsanevi spor modeli TT'nin üretimine nokta koydu.

Geçtiğimiz yıl boyunca dünya genelinde farklı pazarlarda özel sürümlerini tanıtarak TT hayranlarını bu duruma hazırlayan Audi, Instagram'da paylaştığı son gönderisiyle birlikte Macaristan'daki Györ fabrikasında modelin üretiminin tamamlandığını duyurdu.

AUDI TT İÇİN VEDA VAKTİ

Özel bir etkinlikle kutlanan bu önemli anda, üçüncü nesil TTS Coupe'nin çiçeklerle süslenmiş bir şekilde orijinal TT Coupe ve TT Roadster konseptleriyle birlikte son kez banttan indiği gösterildi. Aracın camındaki yazıda 1998'den bu yana toplamda 662 bin 762 adet Audi TT modelinin üretildiği yazıyor.

Duygulandıran veda: Son 'Audi TT' üretim bandından indi

Son üretilen Audi TTS, Chronos Gray Metallic rengi ve Dark Chrome mat detayları ile dikkat çekiyor. Bu özel model, 2.0 litrelik TFSI dört silindirli motoruyla 315 beygir gücü üretebiliyor, böylece üçüncü nesil TT serisinin en güçlü ikinci versiyonu olma unvanı kazandı.

STOK TÜKENENE KADAR SATIŞTA KALACAK

Audi TT serisinin üretimi sona erse de, stoklar tükenene kadar hala satın alınabilir durumda. Carscoops'a göre şu anda firmanın ülkede 540 adet TT modeli bulunuyor ve fiyat aralığı versiyon ve ekipman özelliklerine bağlı olarak 45 bin 444 euro ile 104 bin 977 euro arasında değişiyor.

Audi, "veda ritüelini" diğer pazarlarda da gerçekleştirdi. Kuzey Amerika'da sadece 50 adet üretilen Audi TT Roadster FinalEdition gibi özel modeller, TT'nin spor otomobil dünyasındaki veda anını özel kılmak amacıyla tasarlanmıştı.

Kaynak: Carscoops
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...