Tgrt Haber
07 Haziran 2022 09:51 - Güncelleme : 07 Haziran 2022 09:54

Doblo'nun üretimini İspanyollar aldı

Stellantis Doblo'nun yeni modelinin İspanya'da üretilmesine karar verdi. Tofaş'ın üreteceği yeni modeller hakkında değerlendirme sürüyor.

Editör: Hasan Selçuk Turan / Kaynak: Bloomberg HT
Doblo'nun üretimini İspanyollar aldı
otomobil

Tofaş'ın ürettiği üç ana araçtan biri Doblo İspanya'da üretilecek. Üst şirket, yeni modeller konusunda Türkiye üzerine değerlendirmelerin sürdüğünü açıkladı.

Tofaş'ın ana hissedarlarından Hollanda merkezli Stellantis, yeni Dobloların üretim merkezini kaydırma kararı aldı. Pazarda payı büyük araçlardan Egea, Fiorino ve Doblo ile önemli bir yer tutan yerli tedarikçi, üç ana aracından birini İspanya’ya kaptırdı.

Fransız Groupe PSA ve İtalyan-Amerikan Fiat Chrysler şirketlerinin birleşmesiyle kurulan Stelantis, hem elektrikli hem de akaryakıtlı motora sahip yeni Doblo’nun, şirketin İspanya'daki Vigo fabrikasında üretileceğini bildirdi.

Alınan kararla, 2000'li yılların başında başlayan üretimiyle önemli bir yer elde eden hafif ticari araç Doblo’nun Türkiye’deki üretiminin bu yıl sona etmesi planlanıyor.

Tofaş tarafından yapılan açıklamada Doblo'nun üretiminin 2023 sonuna kadar uzatılması ve Doblo'nun yerini alacak ürünler için değerlendirmelerin devam ettiği belirtildi. Ancak Tofaş'ın açıklamasına göre Doblo'nun üretimi uzatılsa bile ihraç pazarları arasında Tofaş'ın ana ihracat pazarı Avrupa ülkeleri yer almayacak. Doblo'nun üretimi iç pazar ve Ortadoğu, Afrika ve Kuzey Amerika pazarı için devam edecek.

Doblo geçen yıl sonu itibarıyla 77 bin 520 adet ile Tofaş'ın üretiminin üçte birini oluşturuyordu.

Kaynak: Bloomberg HT
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...