Tgrt Haber
28 Kasım 2023 10:33 - Güncelleme : 28 Kasım 2023 10:36

1 yılda 100 elektrikli araç satabildi: Mazda CEO'sundan Tesla itirafı

Elektrikli araç satışlarında beklenen performansı ortaya koyaman Mazda, bu pazarda kötü bir konuma geriledi. Yaşanan düşüşe karşılık Mazda CEO'su da önemli açıklamalarda bulundu.

Editör: Okan Güleş / Kaynak: Automotive News
1 yılda 100 elektrikli araç satabildi: Mazda CEO'sundan Tesla itirafı
tesla,mazda,elektrikli otomobil

Otomobil piyasasında içten yanmalı motorlar yerini yavaş yavaş elektrikli araçlara bırakıyor. Gerek Çin pazarı gerek Avrupa'da kullanıcılar artık tercihini elektrikli araçlardan yana yapıyor.

Anca Mazda, elektrikli otomobillerin aslında hala popülerlik yakalamadığını iddia ediyor. Öyle ki ABD'de sadece 100 elektrikli araç satması en azından kendi adına durumun böyle olduğunu gösteriyor. Elektrikli araçlara talebin az olduğunu vurgulayan Mazda Kuzey Amerika CEO'su Tom Donnelly, bazı açıklamalarda bulundu.

''YENİ ELEKTRİKLİ ARAÇLAR GELİŞTİRİYORUZ''

Mazda, zayıf satışlar nedeniyle bu yaz MX-30 elektrikli  crossover'ı piyasaya sürdü ve 2023'ün ilk ayında sadece 100 adet satabildi. 

Otomobil devi başka bir elektrikli araç piyasaya sürmeye hazırlandıklarını söylese de, bunun en az 2025'te çıkacağını belirtiyor. 

Öte yandan Mazda Kuzey Amerika CEO'su, Automotive News'e verdiği röportajda elektrikli araçların, binek araçların yerini aldığı görünse de, aslında pazarın sadece küçük bir payına sahip olduğunu belirtiyor.

Ayrıca elektrikli araç alanında sadece Tesla'nın popüler olduğunun da altını çiziyor. Moreau, elektrikli araçların önemli olduğunu kabul etse de talebin hala düşük olduğunu savunuyor.

“Elektrikli araçlar kesinlikle önemli bir teknoloji ve biz bunu geliştiriyoruz. Ancak ABD'de geçen yıl elektrikli araçlar pazarın yaklaşık %6'sını kapladı. Bu yıl -%8. Ve bunların %57'si Tesla'dan geldi. Diğer elektrikli araçlar popülerlik kazanmıyor, stoklar birikiyor” dedi.

Kaynak: Automotive News
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...