Tgrt Haber
27 May 2022 00:20 - Güncelleme : 28 May 2022 08:16

DW Türkçe'nin mülteci algısı: Suriye'nin demografisi bozulur

Türkiye'nin Suriye'nin kuzeyinden terörden temizlenen bölgelere 1 milyon Suriyeli mülteciyi yerleştirme kararı almasının ardından DW Türkçe, planla ilgili dezenformatif bir haber yayınladı. DW Türkçe, kararın bölgenin demografik yapısını değiştireceği imasında bulundu.

Editör: Anday Celayir / Kaynak: DW Türkçe
DW Türkçe'nin mülteci algısı: Suriye'nin demografisi bozulur
mülteci,suriye

Suriye'deki savaştan kaçan mülteciler Türkiye'ye sığındı. Ekonomik ve toplumsal anlamda önemli bir yük getiren göç dalgasının ardından hükümet sorunu çözmek için çeşitli adımlar atmaya karar verdi. Bu kapsamda askeri operasyonlarla Kuzey Suriye'de bazı bölgelerin terörden arındırılıp güven ortamına kavuşturulması ile çalışmalar hız kazandı.

1 MİLYON SURİYELİ GERİ DÖNECEK

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, peyderpey briket evler yapılarak bölgeye yerleştirilen Suriyeliler için yeni bir projenin başlatıldığını açıkladı.

Bu proje ile 13 ayrı noktada inşa edilecek yaşam ortamlarına toplamda 1 milyon Suriyelinin yerleştirileceğini açıkladı.

ALGI OPERASYONLARI BAŞLADI

Bu gelişme hem Türk halkında hem de mülteci konumundaki Suriyelilerde memnuniyetle karşılansa da yurt dışı kaynaklı algı faaliyetleri başladı. Her fırsatta Türkiye aleyhine haberlere imza atan Alman yayın organı Deutsche Welle Türkçe bu konuya da el attı.

AMAÇ DEMOGRAFİK YAPI DEĞİŞTİRMEK

DW Türkçe, Türkiye'nin bu adımının Türkiye'deki Suriyeliler tarafından hoş karşılanmadığını ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bu amacının Kuzey Suriye'de demografik değişiklik amacı güttüğünü iddia etti.

Türkiye'nin 2016'da Suriye'nin kuzeyindeki bazı bölgelere girdiği anımsatılan yazıda, bu harekatlarla Kürtlerin baskı altına alındığını, 1 milyon Suriyeli Arabın bu bölgeye yerleştirilmesinin de yıkıcı etkileri olacağı vurgulandı.

'SIĞINMACILAR ENDİŞELİ' YALANI

Haberde, "Türkiye'de yaşayan sığınmacılar Erdoğan’ın yaptığı açıklamalar nedeniyle oldukça endişeli ve geleceklerine dair durumun belirsizleşmesinden korkuyor" ifadelerine yer verildi.

Kaynak: DW Türkçe
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...