Tgrt Haber
30 Ocak 2022 13:45 - Güncelleme : 04 Şubat 2022 11:37

Dilberay filmi ne zaman vizyona girecek? Dilberay konusu ve oyuncuları

Dilberay filmi vizyona girdi. Halk müziği sanatçısı Dilberay’ın hayatını anlatan Dilberay filmi sinemaseverler tarafından merak ediliyor. Peki Dilberay konusu ne, oyuncuları kim? İşte Dilberay oyuncuları…

Dilberay filmi ne zaman vizyona girecek? Dilberay konusu ve oyuncuları
,,,

İki yıl önce yaşamını yitiren sanatçı Dilber Ay'ın hayatını konu edinen "Küçük Dev Kadın Dilber Ay" filmi için pek çok kişi araştırma yapıyor. Filmin çekimleri Adana, Sakarya ve İstanbul’da gerçekleşirken filmin senaryosunu Kamuran Süner ile Nalan Merter Savaş üstlendi. İşte Dilberay filmi hakkında bilmeniz gerekenler.

DİLBERAY NE ZAMAN VİZYONA GİRECEK? 

Yapımcılığını Fikri Harika Yapım ile Aytaç Medya'nın üstlendiği usta sanatçı Dilber Ay hayatını konu olan Dilberay filmi vizyon tarihi merak konusu oldu. Dilberay 4 Şubat 2022 tarihinde vizyona girecek.  

DİLBERAY KONUSU NE? 

Geçtiğimiz yıl kasım ayında başlayan çekimlerin ardından sinemaseverler ‘’Dilberay konusu ne?’’ sorusuna odaklandı. Filmde Dilber Ay'ın hayatı boyunca yaşadığı acılar, ailesi ve kariyeri anlatılacak. Dilber Ay, Kahramanmaraş'ta sekiz çocuklu bir ailenin kızı olarak dünyaya geldi. Hayata çadırda başlayan Dilber Ay, 13 yaşındayken kendisinden yaşça büyük bir adama para karşılığı satıldı. Evlenip, çocuk sahibi olan Dilber Ay'ın en büyük tutkusu şarkı söylemekti ve bu yüzden dayak yiyip, işkence çekti. Filmde yaşadığı her acıya rağmen sesinden aldığı güçle sahnelerde yer alması konu edilecek.  
Filmde, Dilber Ay'ı Büşra Pekin canlandırıyor. 

Dilberay filmi ne zaman vizyona girecek? Dilberay konusu ve oyuncuları

DİLBERAY OYUNCULARI KİM?

Dilberay oyuncuları filmin vizyon tarihi yaklaşmasıyla gündeme geldi. Dilber Ay karakterini Büşra Pekin canlandıracak. İşte Dilberay oyuncuları: 

  • Ayberk Pekcan, 
  • Nursel Köse,
  • Zeliha Kendirci, 
  • Deniz Hamzaoğlu,
  • Selen Uçar.

AYBERK PEKCAN KİMDİR? 

Diriliş Ertuğrul, Kurtlar Vadisi, Ihlamurlar Altında, Yaprak Dökümü, Keşanlı Ali Destanı gibi birçok dizide oynayan Ayberk Pekcan 24 Ocak 2022 tarihinde vefat etti. Ayberk Pekcan geçtiğimiz aylarda sırt ağrısı şikayetiyle gittiği hastanede kanser olduğunu öğrenmiş ve durumu sevenlerine Twitter hesabından duyurmuştu. 51 yaşındaki ünlü oyuncu Ayberk Pekcan bir süre yoğun bakımda tedavi gördükten sonra 24 Ocak’ta vefat etti. 

Ayberk Pekcan ile "Dilber Ay" filminde rol alan Büşra Pekin ölüm haberi ardından "Canım Ayberk abim. Babacan abim. Gözyaşlarımı tutamıyorum. Seni çok seviyorum. Allah mekanını cennet eylesin" mesajını paylaştı. 

BÜŞRA PEKİN KİMDİR? 

Büşra Pekin 30 Haziran 1982 tarihinde İzmir’de dünyaya geldi. Üniversite eğitimini Dokuz Eylül Üniversitesi GSF Tiyatro Bölümü’nde aldı. 2005 yılında BKM Mutfak oyuncularına katılan Büşra Pekin oyunculuk kariyerine 2008 yılında başlayan Büşra Pekin Yılmaz Erdoğan’ın Çok Güzel Hareketler Bunlar isimli eğlence programı ile tanındı. Pek çok farklı tiplemede yer alan Büşra Pekin izleyicilerden takdir topladı. En sevilen ÇGHB tiplemesi "Havuçlu Anne" dir. Büşra Pekin 2010 yılında yer aldığı Neşeli Hayat filmindeki rolüyle Sinema Yazarları Derneğinin düzenlediği ödül töreninde SİYAD En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu ödülüne layık görüldü. Büşra Pekin kariyeri boyunca pek çok film ve dizide yer aldı. 

Büşra Pekin Dilberay filminde başrol olarak yer alıyor. 

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...