Tgrt Haber
22 Şubat 2019 14:42

Yeşilçam'ın usta ismi Fatma Girik ameliyat oldu

Usta sanatçı Fatma Girik hidrosefali sebebiyle beyninden ameliyat oldu.

Yeşilçam'ın usta ismi Fatma Girik ameliyat oldu
fatma girik

Türk Sineması’nın usta ismi Fatma Girik ameliyat oldu. Sık sık düşmesinin sebebini araştırmak için uzun süren tetkiklerden geçen Girik’in, ameliyat olmasına karar verildi.

Tıpta, Hidrosefali hastalığı olarak bilinen ve beyinde su toplanması anlamına gelen hastalık sebebiyle shunt ameliyatı geçiren Girik’in ameliyatını Profesör Doktor Talat Kırış yaptı. Liv Hospital’da yapılan ameliyat sonrası Kırış, “Fatma Hanım’ın ameliyatı çok başarılı geçti, basit bir ameliyattı. Hidrosefali sebebiyle bir shunt ameliyatı yaptık. Uyandı ve bütün fonksiyonları normal. Her şey yolunda” dedi.

Ameliyat sonrası normal odasına alınan sanatçı kendine geldi ve konuşmaya başladı.

3 hafta önce Bodrum’daki evinde banyoda dengesini kaybederek düşmüş ve acilen hastaneye kaldırılmıştı. Tomografi sonucunda bir sonuç çıkmayan sanatçı ertesi gün tekrar doktora gitmiş ve daha detaylı tetkikler için İstanbul’a getirilmişti.

Yeşilçam'ın usta ismi Fatma Girik ameliyat oldu

HİDROSEFALİ HASTALIĞI NEDİR?

Alzheimer hastalığı ile belirtileri aynı olan hidrosefali hastalığı unutkanlığa neden oluyor. Hidrosefali genellikle beyinde aşırı su birikmesi olarak biliniyor. Peki bu hastalığın tedavisi var mı? İşte tüm ayrıntılar...

Beyin ve omurilikte dolaşan sıvıya beyin omurilik sıvısı denir. Beyin omurilik sıvısının görevi; sinir sistemindeki fiziksel hareketleri daha esnek hale getirmektir. Omuriliğin ya da boyun bölgesinin ani bir darbe alması ile bu sıvının beyinde birikmesine hidrosefali denir. Hidrosefali, beyinde aniden birikmeye başlar, beyin içi basıncının artmasına neden olur.

HİDRODEFALİ HASTALIĞININ ORTAYA ÇIKMA NEDENLERİ ŞUNLARDIR:

- Kafa travması
- Geçmişte yaşanmış beyin kanaması
- Tümör ve kistler
- Menenjit
- Beyin enfeksiyonları

HİDROSEFALİ HASTALIĞININ BELİRTİLERİ NELER?

- Hidrosefali'nin ilk belirtisi yürüme bozukluğudur. Hastanın denge sorunu ve ayaklarını kaldırmadan yürümeleri en sık gözlenen şikayettir.

- Hastalar gün içerisinde yapması gereken rutin işleri bile unutmaya başlar. Geçmişi hatırlayamazlar ve sürekli farkında olmadan aynı soruları sorarlar.

- Bazı hastalarda sık tuvalete gitme sorunu görülür. Bazılarında da mesane kontrolünde tamamen bozulmalar yaşanır.

İleri yaşlarda görülen Hidrosefali, gelişmiş teknolojik yöntemler sayesinde kolay tedavi edilebiliyor. Ancak erken teşhis her hastalıkta olduğu gibi bu hastalıkta da önemlidir. Uzmanlar, 40 yaş üzeri her kişinin tedbir amaçlı muayene olması gerektiğini vurguluyor.

.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...