Tgrt Haber
07 Mart 2024 15:20 - Güncelleme : 07 Mart 2024 17:09

Taş Kağıt Makas dizisinde tepki çeken sahneye RTÜK'ten inceleme

Başrolünde Ekin Koç ve Serra Arıtürk  ve Ozan Güven'in yer aldığı Taş Kağıt Makas dizisinin son bölümünde sıraya dizilen kadınlara "Sokak iti gibi havla" denilen sahneye eleştiri yağdı. RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, diziyle ilgili inceleme başlatıldığını duyurdu.

Editör: Dilek Ulusan / Kaynak: TGRT Haber
Taş Kağıt Makas dizisinde tepki çeken sahneye RTÜK'ten inceleme

Dün akşam ilk bölümü yayınlanan Taş Kağıt Makas dizisinde kadınların önlerine konulan kaplardan 'köpek' gibi içki içmesi izleyiciler tarafından tepki çekti. Konuyla ilgili RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin'den de tepki gecikmedi. 

TAŞ KAĞIT MAKAS DİZİSİNE İNCELEME 

İlk bölümü dün akşam yayınlanan Taş Kağıt Makas'ın tepki çeken sahnesinin ardından RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, inceleme başlatıldığını duyurarak, "Kadın istismarı içeren ve kadınlarımızı aşağılayan yapımlar merceğimizde. Birçok kez ifade ettiğimiz üzere kadınlar ve çocuklar kırmızı çizgimizdir. Bunun üzerinde hassasiyetle durmaya devam edeceğiz. Tartışmalı sahneler içeren diziye karşı hem vatandaşlarımızın hem de duyarlı STK’larımızın tepkilerini biliyor ve hassasiyetle takip ediyoruz. Yayına başladığı andan itibaren yayın ilkelerini ihlal ettiği değerlendirilen sahnelerin bulunduğu dizi hakkında gerekli incelemeyi başlatmış bulunmaktayız. Hiçbir zaman kadını aşağılayıp meta olarak görülmesine neden olan ve kadın istismarı içeren yapımlara izin vermedik, vermeyeceğiz. Kamuoyuna saygıyla duyurulur." dedi.

 

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...