Tgrt Haber
30 Ocak 2014 15:27

Suriye’deki insanlık dramı beyaz perdeye aktarılıyor

Suriye'de yaşanan iç savaş ve ülkelerini terk etmek zorunda kalan çok sayıda insanın dramını anlatmayı amaçlayan 'Kaçış' filminin bazı sahneleri, İpsala ve Keşan ilçesinde çekildi.

Suriye’deki insanlık dramı beyaz perdeye aktarılıyor
suriye, insanlık dramı beyaz perde, kaçış, kaçış filmi, ipsala, keşan, filmin sahneleri,

İpsala Sınır Kapısı’nda başlayan filmin çekimlerinde, ajan rolündeki oyuncunun Türkiye'ye gelişi ve karşılanışı, daha sonra yolda takip edilmelerini anlamaları sonucunda çıkan çatışmanın çekimleri yapıldı. İpsala-Keşan karayolunun 18. kilometresinde gerçekleşen silahlı çatışma sahnesi gerçeğini aratmadı. Beş oyuncu, senaryo gereği, bir araçtan inerek yol kenarında ellerinde silahlarıyla karşıdan gelen bir araca ateş etti. Filmin diğer bir çekimi ise Yenimuhacir beldesindeki belediye binasında yapıldı. Filmin oyuncularından Burhan Çelik, AA muhabirine yaptığı açıklamada, filmde, Suriyeli iki ailenin dramının anlatıldığını söyledi.
Suriye'de bir insanlık dramı yaşandığını, korku ve güvensizliğin hakim olduğunu belirten Çelik, "İnsanlar ölümden kaçmak ve canını kurtarmak için Türkiye’ye kaçıyor. Biz de sanat olarak bu insanların yaralarına bir nebze de olsa merhem olmak için yaşananları beyaz perdeye taşıyoruz, ölümsüzleştiriyoruz" diye konuştu. Filmin Yönetmeni Murat Uygur ise filmin Suriye’den Türkiye’ye gelen 2 ailenin yaşadıklarını ve hayatta kalma mücadelelerini anlattığını söyledi. Çekimleri İstanbul'da devam edecek olan filmde, Suriye'den iç savaş nedeniyle kaçan insanların hayatta kalma mücadelesi, iki aile üzerinden anlatılıyor. Nisan ayında vizyona girmesi beklenen filmde, savaşa bizzat tanıklık eden kişilerin de rol aldığı öğrenildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...