Tgrt Haber
28 Aralık 2023 11:14 - Güncelleme : 28 Aralık 2023 11:58

RTÜK’ten Kızıl Goncalar dizisine ceza

Bazı sahneleri nedeniyle inceleme başlatılan ve çekim izinleri iptal edilen Kızıl Goncalar dizisine RTÜK, % 3 idari para 2 kez de program durdurma cezası verdi.

Editör: Dilek Ulusan / Kaynak: TGRT Haber
RTÜK’ten Kızıl Goncalar dizisine ceza
Kızıl Goncalar

Başrolünde Özgü Namal ve Özcan Deniz’in yer aldığı Kızıl Goncalar dizisi RTÜK tarafından incelemeye alınmış ve çekim izinleri iptal edilmişti. RTÜK, “toplumun milli ve manevi değerlerine” aykırılıktan % 3 idari para 2 kez de program durdurma cezası verdi.

KIZIL GONCALAR DİZİSİNE RTÜK'TEN CEZA

İlhan Taşcı’nın paylaşımına göre, RTÜK, Kızıl Goncalar dizisine “toplumun milli ve manevi değerlerine” aykırılıktan % 3 idari para 2 kez de program durdurma cezası verdi.

RTÜK’ten Kızıl Goncalar dizisine ceza

ÇEKİM İPTAL GEREKÇESİ ORTAYA ÇIKTI

Kızıl Goncalar'ın Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’na bağlı Darülaceze’deki çekim izni iptali gerekçesinde, ““Darüleceze Başkanlığı Daimi heyetinin Darülaceze başkanı Hamza Cebeci başkanlığında 25.12.2023 tarihinde yaptığı toplantıda Gold Prodüksiyon yapımcılık Anonim Şirketi tarafından çekim yapılan Kızıl Goncalar’ın bazı sahnelerin kurumumuzda çekilmesine izin verilmiş gelinen noktada dizinin ilk bölümünde halkı kutuplaştıran ve manevi değerleri aşağılayan ve toplumsal huzura muhalefet içeren sahnelerden oluşmasından 128 senedir dil, din, ırk, cinsiyet ve mezhep ayrımı yapmayan kurumumuzun varoluş felsefesine aykırı tutumundan dolayı Kızıl Goncalar dizi çekimi 2023 tarih ve 18 no’lu Daimi heyet kararını iptalini oy birliği ile karar verilmiştir…” denildi. 

 

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...