Tgrt Haber
10 Aralık 2016 22:30

Koray Avcı'dan sevenlerine müjde!

Sokak şarkıcılığından kazandığı parayla 4 ev satın almasıyla gündeme gelen Koray Avcı “Sokakta çalmayı çok özlüyorum. Yeniden geleceğim” diyor.

Koray Avcı'dan sevenlerine müjde!
Koray Avcı, Koray Avcı ropörtaj,

Çağla Türk - Türkiye Gazetesi

‘Sesi gülen adam’ derler aslında ama ben ‘Şarkılarla konuşan adam’ demek istiyorum. Neredeyse her soruma şarkılarla, sözlerle, şiirlerle cevap veren bir adam... Sert görünüşünün arkasındaki yumuşaklığı ile güzel bir sohbet gerçekleştirdik. Sanatçı kendini ise şöyle tanımladı; aksi, kinci ve yumuşak... 

Koray Avcı kimdir? Nasıl biridir?

Kendi halinde, herkes gibi biriyim. Konserlerden vakit buldukça enstrüman çalışıyorum, resim yapıyorum. Duygusal, aksi, dediğim dedik, merhametli, ama duygusal olduğu için negatif yönlerini bastıran biri ve kinci biri. 

Tanındıktan sonra hayatınızda neler değişti?

Sokağa çıkamıyoruz, belirli yerlerde gezemiyoruz. Dışarda yemek yemekte zorlanıyorum. Sürekli hayranlarımla fotoğraf çekiliyorum. 

Sürekli fotoğraf çekilmek sıkıyordur bir süre sonra…

Hayır sıkmıyor. Sadece prenses gibi gözüküp bir süre sonra ‘Gül biraz, neden gülmüyorsun’ diye azarlayanlar oluyor (gülüyor). Bundan sıkılırsam zaten bu işi yapmamın da bir manası kalmaz. 

SOKAĞA SIĞAMAZ OLDUK

Sokak sanatçılığından buralara gelmek nasıl oldu? Kimlerden destek aldınız?
Sokaklara sığmamaya başladık. Emniyet mensupları, zabıtalar dostlarımız olmasına rağmen artık olmayacağını söylüyorlardı. Çünkü yol kapanıyordu, trafik, dükkanlar, engelliler yolu kapanıyor. Bir süre sonra başa çıkamamaya başladık. Biz de kendi akustik konserlerimizi yapmaya başladık. 
İstanbul Beyoğlu’nda bir konser yaptık. Tabii o zaman akustik videolarımız da 90 milyon izleniyordu. Konsere bin kişi kadar geldi. Dokuz sekiz müzikten aradılar. Ahmet Çelenk’le görüşeceğimi söylediklerinle çok heyecanlandım. Tabii ben şişman kel bir adam gelecek diye bekliyorum. Karşılaştık ve ben şaşkınlık içindeyken gelip bana sarıldı. ‘N’aber evlat’ dedi. Stüdyoya gittiğimizde ‘Ben sizden hiçbir şey istemiyorum, bana aile lazım olur musunuz?’ dedim. ‘Bana da bir erkek evlat lazımdı’ cevabını aldıktan sonra hep birlikte çalıştık. Asansör misalı bulutlara kadar çıkıyoruz. 

Sokakta çalarken de bu kadar çok hayran kitleniz var mıydı?

Tabii. 7-8 yıldır hayatım böyle.

Şarkıları yazarken ilham kaynağınız ne oluyor, nerelerde yazıyorsunuz?
Gitarcım Köksal, genelde tuvalette, Köksal’ın odasında, yolda, bazen bir gece yarısı uyanıp şarkı yazdığımda oluyor… 

ALBÜMÜM 5 AYDA 100 BİNE ULAŞTI

Bundan sonraki hedefiniz nedir?

 

Müzik…  Yeni çıkan albümüm Sonra Dersin ki… çok değerli ustalarımızın eserlerini seslendirdim. Benim için çok değerli. Ne mutludur ki dostlarım albüme sahip çıktı ve 5 ayda 100 bine ulaştı. Senede en baba benim diyen albüm 150 bin satıyor. Güzel bir sayıya ulaştık. Çekimlerimiz devam ediyor. 3. Albüm çalışmamı kış döneminin sonunda, bahara gelirken yapacağım
Yılın en iyi erkek solisti Radyo Aydın’dan aldım. Ama en büyük ödülümü halktan aldım.

Albümünüzü çıkarırken 100 bine ulaşabileceğini düşündünüz mü?
Arz talep mevzusu. İnternette en çok tıklanan parçaları koyduğumuz için onlar istedi. Hayranların istediği şarkılar… Kıvırcık Ali’nin yanımda sen olmayınca parçasını koymak istedim sadece. 

 

Koray Avcı, Volkan Konak ile hakkında çıkan haberlere sert cevap verdi!
VOLKAN KONAK’LA KIYASLANAMAM

 

Volkan Konak ölmeden Koray Avcı’nın ünlü olması ne kadar acımasız gibi sözler dolanıyor internette.. Aslında sizi sevenlerin yanlış betimlemesi de diyebiliriz…

*Volkan Konak benim abimdir. Birinin ölüp birinin ünlü olması kadar acımasız bir şey olamaz. Biz ölen sanatçıları toprağa verdikten sonra yaşatmaya devam ederken, birisinin ölümünü bekleyip ünlü olmak kadar saçma bir düşünce yok. Ağzı olan konuşuyor. 

Volkan Konak’ı her zaman arar, hal hatır sorarım. Benim için çok önemli ve dünyada var olması gereken bir ustadır. Kendi tarzında bir ozandır. Mizacı, sahne anlayışı kabaredir. Benim de kabaredir. Ben de tiyatral bir sahne yapıyorum. Bunu Volkan abi de ben de başkası da yapabilir.  Benzerlik değil böyle bir şey de mümkün değil. Benim müzik anlayışım farklı, yaşam tarzımız farklı, hepimizin farklı. Ortak paydamız var; özgün, muhabbet, yöresel ağız. O Karadeniz ben İç Anadolu. Unutmayın arkadaşlar ben 1.5 senelik adamım Volkan Konak ise 30 yıllık bir sanatçı. Onunla benim kıyaslanmam bile çok büyük bir hadsizlik.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...