Tgrt Haber
27 Aralık 2023 16:53 - Güncelleme : 27 Aralık 2023 16:56

Kızıl Goncalar dizisinin yapım şirketinden 'RTÜK' açıklaması

Bazı sahneleri RTÜK tarafından incelemeye alınan Kızıl Goncalar’ın yapım şirketi konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Dizimize verilecek cezadan memnun olacağımızı iddia eden haberler tamamen manipülasyon ürünüdür” sözlerine yer verdi.

Editör: Dilek Ulusan / Kaynak: Birsen Altuntaş
Kızıl Goncalar dizisinin yapım şirketinden 'RTÜK' açıklaması
Kızıl Goncalar

Başrolünde Özgü Namal ve Özcan Deniz’in yer aldığı Kızıl Goncalar dizisi, bazı sahneleri nedeniyle RTÜK inceleme alınmış ve çekim izinleri iptal edilmişti. Dizinin yapım şirketi çıkan haberlere karşılık açıklama yaptı.

YAPIM ŞİRKETİNDEN ‘RTÜK’ AÇIKLAMASI

Çıkan haberlere karşın açıklama yapan yapım şirketi, “Şirketimiz tarafından yapımı gerçekleştiren ‘Kızıl Goncalar’ ismi dizimizdeki rutin inceleme başlattı ve karar aşamasında olduğu şu günlerde dizimize verilecek cezadan memnun olacağımızı iddia eden haberler tamamen manipülasyon ürünü ve dizimize ve şirketimize zarar vermeye ve RTÜK üst Kurul üyelerini inceleme ve karar aşamasında şirketimiz aleyhine ceza verilmesi için olumsuz etkilemeye yönelik kasıtlı haberlerdir. Şirketimiz 30 yıldır TV ve sinema filmi yapımcılığı sektöründe faaliyet göstermekte olup resmin makamların ve özellikle olacaktır. RTÜK Başkanımızın Türk milleti adına doğru karar vereceklerine olan inancımız da tamdır… Saygılarımızla, kamuoyuna arz olunur…” ifadelerine yer verdi.

Kızıl Goncalar dizisinin yapım şirketinden 'RTÜK' açıklaması

KIZIL GONCALAR DİZİSİNİN ÇEKİM İPTALİNİN NEDENİ ORTAYA ÇIKTI

Kıızl Goncalar'ın Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’na bağlı Darülaceze’deki çekim izni iptali gerekçesinde, ““Darüleceze Başkanlığı Daimi heyetinin Darülaceze başkanı Hamza Cebeci başkanlığında 25.12.2023 tarihinde yaptığı toplantıda Gold Prodüksiyon yapımcılık Anonim Şirketi tarafından çekim yapılan Kızıl Goncalar’ın bazı sahnelerin kurumumuzda çekilmesine izin verilmiş gelinen noktada dizinin ilk bölümünde halkı kutuplaştıran ve manevi değerleri aşağılayan ve toplumsal huzura muhalefet içeren sahnelerden oluşmasından 128 senedir dil, din, ırk, cinsiyet ve mezhep ayrımı yapmayan kurumumuzun varoluş felsefesine aykırı tutumundan dolayı Kızıl Goncalar dizi çekimi 2023 tarih ve 18 no’lu Daimi heyet kararını iptalini oy birliği ile karar verilmiştir…” denildi. 

Kaynak: Birsen Altuntaş
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...