Tgrt Haber

Nobel Barış Ödülü sahiplerine verildi

10 Aralık 2015 15:36
Nobel Barış Ödülü sahiplerine verildi
nobel barış ödülü, Norveç

2015 Nobel Barış Ödülü’ne layık görülen Tunus Ulusal Diyalog Dörtlüsü’ne ödül Norveç’in başkenti Oslo’da düzenlenen ve Norveç Kralı’nın da katıldığı törende takdim edildi.

Tunus Ulusal Diyalog Dörtlüsü, Tunus’ta 2011 yılında Yasemin Devrimi’nin ardından çoğulcu demokrasinin tesisi için yaptıkları katkı nedeniyle Nobel Barış Ödülü’ne layık görülmüştü. Bugün, Norveç’in başkenti Oslo’da düzenlenen törende Tunus Ulusal Diyalog Dörtlüsü’ne ödülü takdim edildi. Norveç Kralının da katıldığı törende ödülü, dörtlü adına Abdessattar Ben Mousa, Quided Bouchamaou, Mohamed Fadhel Mahfoud ve Houcine Abassi aldı.
Fizik, kimya, edebiyat ve ekonomik dallarındaki Nobel ödülleri ise ilerleyen saatlerde İsveç’in başkenti Stockholm’de düzenlenecek törenle sahiplerine verilecek. Çalışmalarını ABD’de sürdüren Prof.Dr. Aziz Sancar ise Nobel kimya Ödülü’ne layık görülmüştü.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...