Tgrt Haber
06 Ağustos 2014 18:18

Hollywood’a ayrımcılık suçlaması

South California Üniversitesi tarafından yapılan bir araştırmaya göre Hollywood yapımı filmlerde rol alan oyunların büyük bölümü beyazlardan oluşuyor.

Hollywood’a ayrımcılık suçlaması
abd, hollywood, ayrımcılık,

ABD film endüstrisinin beyaz olmayan oyunculara eşit şans sunmadığının öne sürüldüğü araştırma, 2007 ve 2013 yılları arasında gösterime giren en çok popüler 600 film baz alınarak yapıldı. Toplamda 3.932 film karakterinin incelendiği araştırmaya göre bu karakterlerden yüzde 74.1’i beyaz ırka mensup. Bu karakterlerden yüzde 14.1’ini siyahiler, yüzde4.4’ü İspanyol asıllılardan ve yüzde 1.1’ise Asyalılardan oluşuyor. Araştırmada, ABD’li Steve McQueen’in bu yıl en iyi yönetmen dalında Oscar alan ilk siyahi yönetmen olmasına rağmen endüstrideki fırsat eşitliğinin hala sağlanamadığına dikkat çekiliyor. Raporun dikkat çeken bir başka istatistiğe göre çekilen filmlerin yönetmeninin siyahi olması durumda normale oranla daha fazla siyahi oyuncunun bu filmlerde rol alıyor olması. 4 bine yakın film karakteri üzerinde yapılan araştırmaya göre bu roller arasında Ortadoğu kökenli oyuncuların sayısı ise yüzde 1’in altında kaldı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...