Tgrt Haber
29 Kasım 2022 15:58 - Güncelleme : 29 Kasım 2022 16:00

Ebru sanatçısı Gözde Karaman'dan 'Gece Masalları, Mabed' sergisi

Ebru sanatçısı Gözde Karaman 3-18 Aralık 2022 tarihleri arasında farklı tekniklerle gerçekleştirdiği çağdaş ebruları UPSD Sanat Galerisi'nde sanatseverlerin beğenisine sunuyor.

Ebru sanatçısı Gözde Karaman'dan 'Gece Masalları, Mabed' sergisi
sergi

Denizhan Özer küratörlüğünde gerçekleşecek olan sergide sanatçı teknenin kendisine verdiği olanaklar çerçevesinde soyuttan somuta doğru giden bir anlatım biçimini arındırılmış imgeler üzerinden kullanmaktadır. Geçmişe ait bir zaman dilimini geleneğe eklenip, katkı sunarak günümüze taşıyan sanatçı, kitre ile yoğunlaştırılmış su ve toprak boyalarla ortaya çıkardığı eserlerinde, insanın düşünsel anlamda varlığa ulaşma isteğini gösterme çabası içindedir.  

Yüzlerce yıldır gizemli masallar olarak anlatılıp, hayatımıza giren Binbir Gece Masalları'nı kendisine ait bir dille anlatan sanatçı gerçekleştirdiği çağdaş ebrularla hayatın anlamını düşünce ve eylem birlikteliğinin estetik yansımaları üzerinden günümüze taşıyarak sorguluyor. Soyut bir dünyada, soyut değerler sistemi içinde yaşayan insanın kendini keşfetme, kendi ruhuna ulaşma çabasını göstermeye çalışan Gözde Karaman bilinçli bir kurgu ile yaşama dair izleri gerçek üstü imgelerle izleyiciye ulaştırmaktadır. 

Ebru sanatçısı Gözde Karaman'dan 'Gece Masalları, Mabed' sergisi

Geleneğin modern betimlemeleri olarak ortaya çıkan ebrular, minimal anlatım özelliği taşımanın ötesinde sanatçının oluşturduğu renk armonilerinin etkisi içinde izleyiciyi varoluş düşüncesine sokmaktadır. İlahi iradenin yansıması olarak görebileceğimiz eserlerin sembolik anlatımlarında ki şiirsel görselliğin yanı sıra subliminal mesajlar taşıması eserleri ayrıca anlam üzerinden değerli kılmaktadır. 
Binbir gece masallarından yola çıkılarak geçmişe ve bugüne ait yaşamsal değerleri sorgulayan sergi 3-18 Aralık 2022 tarihleri arasında her gün 12.00-18.00 saatleri arasında UPSD Sanat Galerisi'nde görülebilir.   

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
tugce21 Eylül 2019 23:30

242 olursa onlur

Ulviye31 Ağustos 2019 17:55

ALT 279,9 cikdikca ne oluyor

Sonraki Haber Yükleniyor...