Tgrt Haber
01 Haziran 2022 20:28 - Güncelleme : 01 Haziran 2022 21:11

Kripto para borsasında yeni bir 'Thodex vakası' korkusu! Parasını çekemeyen ne yapmalı?

Türkiye'de etkinliğini sürdüren bir kripto para borsasında iddialara göre kullanıcıların hesapları kapatılıyor ve paraları hesaptan çekiliyor. Gerekçe gösterilmeden yapılan bu işlem yeni bir 'Thodex vakası' tedirginliğine yol açtı. Kullanıcılar bu tarz dolandırıcılık durumunda ne yapmalı? Avukat Derya Özyurt konuyla ilgili kritik açıklamalarda bulundu.

Editör: Murat Makas / Kaynak: TGRT HABER, TRT HABER
Kripto para borsasında "Hesabınız alım satım işlemine kapatılmıştır" uyarısı alanlar ne yapmalı? İşte detaylar...
Kripto para,
Kripto para borsasında "Hesabınız alım satım işlemine kapatılmıştır" uyarısı alanlar ne yapmalı? İşte detaylar...

Türkiye'de faaliyet gösteren bir kripto para borsasında iddialara göre hiçbir gerekçe gösterilmeden kullanıcıların hesaplarının kapatılması ve paralarına el konulması yeni bir Thodex vakasını gündeme getirdi.

TRT Haber'in haberine göre; Kripto para borsasında "Hesabınız alım satım işlemine kapatılmıştır" uyarısı ile karşılaşanların sayısı her geçen gün artıyor. Mağdurlardan Yusuf Balcı, "Geçen sene şubat ayından mayıs ayına kadar işlemler yapıyorduk. Para yatırma, çekme, alım satım yapıyorduk. Hiç sıkıntı yoktu derken mayıs ayında birden hesabımızı kapattılar" dedi.

BORSAYA DAVETİ TEŞVİK EDİYORLAR

Ortada hukuki bir sürecin olmadığını belirten Avukat Derya Özyurt şunları söyledi:

Burada parayı yatırdıktan sonra, paranın miktarı üçe, dörde katlandığında siz sisteme girip paranızı nakite çevirmek, geri almak istiyorsunuz. Ama sistem bir bloke gösteriyor. Firmayla irtibata geçtiğinizde firma size paranızın savcılık kararıyla el konulduğunu, bu nedenle paranızı size ödenemeyeceğini bildiriyor. Ortada ne bir savcılık kararı var ne de hukuki bir süreç var.

Komisyonsuz işlemle müşteri çekiyorlar. Kurdukları referans sistemi sayesinde arkadaşlarını borsaya davet etmeye teşvik ediyorlar. Böylece kullanıcı sayıları da sisteme giren para da her geçen gün artıyor.

MAĞDUR VATANDAŞ ANLATTI

Mağdur Eren Yıldırım ise yaşadıklarını şöyle anlattı:

Ben arkadaşlarımı tabiiki de bu borsaya yönlendirdim. Komisyonsuz işlem vaat ediyorlardı. Fakat daha sonrasında benim ve arkadaşlarımın organize olarak iş yaptığını, organize suç örgütlüğü gibi alakası olmayan suçlamalarla, ithamlarla bizim hakkımızda suç duyurusunda bulunacaklarını söyleyip paramıza el koydular.

PARASINI ÇEKEMEYENLER NE YAPABİLİR?

Yeni bir Thodex vakası yaşamaktan korkan yatırımcılar şikayetçi oldu. Bunun üzerine söz konusu kripto para borsası hakkında soruşturma başlatıldı.
Avukat Özyurt, mağdur olan vatandaşların bulundukları ikametlerin olduğu yerdeki cumhuriyet başsavcılıklarına başvurarak nitelikli dolandırıcılıktan, güveni kötüye kullanma suçundan başvurularda bulunabileceklerini söyledi.

Milyonlarca liralık Thodex vurgunun üzerinden 1 yıl geçti. Kripto para borsası Thodex'e yatırım yapan 2 bin 27 kişi mağdur olmuştu.

Kaynak: TGRT HABER, TRT HABER
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Erdem15 Haziran 2022 04:51

Sanırım Bitay'dan bahsediyorlar... garip olan Hindistan pazarına gireceklerine dair haberlerin çıkması...

Bitay mağduru 2 Haziran 2022 22:46

Bu borsanın ismi bitay kripto para borsası herkes dikkatli olsun her an sizin de paralarınıza el koyulabilir

Bitay Magduru 2 Haziran 2022 22:44

Haberde bahsi geçen borsa “BİTAY” kripto borsasıdır.

Sonraki Haber Yükleniyor...