Tgrt Haber

Sahada Winner…

6 Mayıs 2024 08:38 | Güncelleme :6 Mayıs 2024 08:39

Sezon başından beri saha içerisinde kalmayı tercih eden, kaos ortamından takımını ve kendisini uzak tutan Okan Hoca, rekorlarına bir yenisini daha ekledi. Üst üste 16 maçtır yenilmeyen Galatasaray, Sivasspor karşısında aldığı farklı galibiyetle, Fenerbahçe'nin rekorunu kırarak, 96 puanla Süper Lig'de bir sezonda en fazla puan toplayan takım oldu. Okan Hoca ve öğrencilerinin asıl hedefi ise 105 puan ile şampiyonluğa ulaşarak unutulmayacak bir rekora imza atmak.

Konuşmadı kükredi!

Her hafta yeni bir rekora imza atan Okan Buruk’un Sivasspor maçı öncesi GSYİAD’ın ödül töreninde; “Biz sahada konuşacağız” sözünü  hatırlatmak isterim. Tam anlamıyla hoca, saha içerisinde ‘kükredi’ diyebilirim. Her fırsatta rakipleri tarafından saha dışarısına çekilmeye çalışan bir teknik adamdan bahsediyorum. Hiçbir zaman çizgisini bozmayan Okan Hoca, en iyi cevabı oynattığı başarılı oyunla saha içerisinde verdi.

3’ü bir arada

Dün geceye damga vuran süper üçlüye de değinmeden geçemeyeceğim. Hakim Ziyech, Dries Mertens ve Mauro Icardi, Sivasspor’u adeta dağıttı. Adana Demirspor deplasmanında gol perdesini açan Ziyech yine dün gece çilingir görevi gördü. Harika 2 gol kaydeden Faslı yıldız, saha içerisinde takımının itici gücü oldu. Sakatlığı olmasına rağmen Sivasspor’a karşı sadece bir antrenmanla saha çıkan Dries Mertens ise yıllara meydan okumaya devam ediyor o da tıpkı Ziyech gibi 2 gol kaydetti ve 1 asiste imza attı. Mauro Icardi’ye ise gelecek olursak, bu sezon yüzde 50’si ile oynamasına rağmen gol krallığı yarışında Dzeko’ya ders veriyor. Şunu da unutmayalım Barış Alper Yılmaz yine kayıtlara 2 asistini daha yazdırdı.

Kardeşler yaptı yapacağını

Bu arada mücadelenin hakemi Arda Kardeşler yine yapacağını yaptı. Mücadelenin hemen başında Sivassporlu iki futbolcu tarafından aldığı mücadele sonrasında yerde kalan Icardi’nin pozisyonu net bir şekilde penaltıydı. Bunu görmezden gelen Kardeşler, farklı bir pozisyonda kaleci Ali Şaşal’ın eline temas etmediği halde kaptığı topu ağlarla buluşturan Icardi’nin golünü de yok saydı. Skor üstünlüğü Galatasaray’da olmasıydı ve bu kararlar maçın kaderine etki etseydi bunun hesabını Kardeşler nasıl verecekti..?

 Kaptandan ince davranış

Mücadele sonunda tribünler Hakim Ziyech’i üçlüye çağırdığı. Ziyech ise çoktan soyunma odasının yolunu tutmuştu. Kaptan Fernando Muslera, örnek bir davranışa daha imza atarak, soyunma odasına gitti ve Hakim Ziyech’i çağırdı. Faslı yıldız üçlü çektirdi. Yani diyeceğim o ki; Galatasaray kenetlendikçe büyüyen kocaman bir aile…

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.