Tgrt Haber
10 Temmuz 2022 10:46 - Güncelleme : 10 Temmuz 2022 11:40

Bakan Koca uyarmıştı: Kovid aşısında hatırlatma dozu randevusu açıldı

Yeni tip koronavirüs salgınında en önemli silah olan Kovid-19 aşısında hatırlatma dozu randevusu açıldı. E-Nabız üzerinden alınan randevuyla vatandaşlar, 10 Temmuz 2022 tarihinden itibaren hatırlatma dozunu yaptırabilecek.

Bakan Koca uyarmıştı: Kovid aşısında hatırlatma dozu randevusu açıldı
kovid-19,koronavirüs,aşı,hatırlatma dozu,4. doz

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada vaka sayılarının arttığını belirterek hatırlatma dozu uyarısında bulundu. Bunun üzerine dördüncü doz için aşı randevuları bugünden itibaren vatandaşların erişimine açıldı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "50 yaş üstüyle risk grubundakilerin, son aşıları üzerinden 6 ay geçmişse hatırlatma dozu aşılarını olmalarını ısrarla öneriyoruz." açıklamasında bulunarak Kovid-19'un yeniden gündeme gelmeye başladığına, Omicron varyantına bağlı vakaların, başka ülkelerde olduğu gibi Türkiye'de de artış gösterdiğine dikkat çekti.

Bakan Koca uyarmıştı: Kovid aşısında hatırlatma dozu randevusu açıldı

"HATIRLATMA DOZUNU ISRARLA ÖNERİYORUZ"

Son dozun üzerinden 6 ay geçtiğinde Kovid-19 aşısının etkisinin azaldığını belirten Koca, "Bu süre dolmuşsa, yeniden aşı olunması önem arz ediyor. Buna bizim verdiğimiz önemi siz de verin. 50 yaş üstüyle risk grubundakilere, son aşıları üzerinden 6 ay geçmişse, hatırlatma dozu aşılarını olmalarını ısrarla öneriyoruz. Bu grubun, temasın artacağı bayram günlerinden başlayarak kendilerini bilhassa koruması gerekmektedir. Maskeyi zaruri kılan durumları hepimiz biliyoruz. Bugünlerde sıkıntılarımız, üzüntülerimiz var. Birbirimizi anlayarak, birbirimize güvenerek sıkıntıları aşacağız. Emin olun. Bir tek, can kaybıdır ki o, telafi edilemez" ifadelerini kullanmıştı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın 'hatırlatma dozu' uyarısının ardından aşı randevuları yeniden açıldı. E- nabız sisteminden vatandaşlar dördüncü doz için bugünden itibaren randevularını alabilecek.

Bakan Koca uyarmıştı: Kovid aşısında hatırlatma dozu randevusu açıldı

KİMLER HATIRLATMA DOZU YAPTIRABİLECEK?

Son aşısının üzerinden 6 ay geçenler hatırlatma dozunu yaptırabilecek. 

E-nabız sistemine tanımlananlar bugünden itibaren randevu alıp aşı olabilecek. 3 doz Biontech aşısı olanlar için bu 4'üncü doz olacak. 65 yaş ve üstü ile riskli gruplarda olanlar için bu 6'ncı doz aşı olacak. Hatırlatma dozu için Biontech, Sinovac veya Turkovac'tan biri tercih edilebilecek.

KOVİD-19 AŞI RANDEVUSU ALMAK İÇİN TIKLAYIN

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...