Tgrt Haber
27 Haziran 2022 22:57 - Güncelleme : 27 Haziran 2022 23:54

Kovid-19 kâbusu yeniden hortladı: 2 yeni semptom tespit edildi

Tüm dünyayı esir alan Kovid-19 salgınında vaka sayılarının düşüşe geçmesiyle kısıtlamalar büyük ölçüde kaldırıldı. Ancak bazı ülkelerde vakalar yeniden artışa geçince tedirginlik oluştu. İngiliz basınına göre; daha öncekilerin aksine koronavirüsün 2 yeni belirtisi tespit edildi.

Editör: Onur Kaya / Kaynak: TGRT Haber
Kovid-19 kâbusu yeniden hortladı: 2 yeni semptom tespit edildi
koronavirüs,Kovid-19,belirti

2019 yılının sonlarında Çin'in Wuhan şehrinde ortaya çıkan ve tüm dünyayı saran bir pandemiye dönüşen Kovid-19 salgını, 2,5 yıl sonra etkisini kaybetmeye başlamış gibi gözükse de son günlerde tedirgin eden gelişmeler yaşanıyor. Başta Avrupa ülkeleri olmak üzere birçok bölgede vakalar yeniden artışa geçti. 

Dünya genelinde 6 milyondan fazla insanın ölümüne neden olan Kovid-19 salgını hakkında Biontech aşısını üreten bilim insanlarından biri olan Uğur Şahin'den dikkat çeken bir uyarı gelmişti. Yeni bir dalganın kapıda olduğunu söyleyen Şahin, sonbaharda yeniden maske takmaya başlanabileceğini ifade etmişti.

Bazı bilim insanları ise koronavirüsün bilinen semptomlarının haricinde ezber bozan yeni belirtilerin varlığını duyurdu. İngiliz basınına göre, virüsün yeni ortaya çıkan bazı belirtilerinin daha sık görülmeye başlandığı kaydedildi.

2 YENİ BELİRTİYE DİKKAT

Buna göre bilim insanları bedende ağrı hissedilmesinin erken dönem bir koronavirüs semptomu olduğunu açıklarken, "Bu ağrıları dikkate almak hastalığı erken dönemde tespit etmek ve zamanında gerekli önlemleri almayı da beraberinde getiriyor. Başınızda ve kaslarınızda ağrılar, Kovid-19'un semptomları olabilir" ifadesini kullandı.

"AĞRI KAFANIN 2 YANINDA GÖRÜLÜYOR"

Baş ağrılarının koronavirüsün başında görüldüğüne dikkat çeken uzmanlar, bu ağrının 3 ile 5 gün devam ettiğine dikkat çekti. Koronavirüsün sebep olduğu baş ağrısının orta ve şiddetli olduğunu aktaran uzmanlar, üç tip ağrının olduğuna dikkat çekti. Bunların, başta nabız atışı gibi düzenli bir ağrı, bıçak saplanmış gibi bir ağrı ve sanki bir baskı oluyormuş gibi ağrı olduğu belirtildi. Uzmanlar, "Bu ağrılar genelde kafanın iki yanında görülüyor ve tek yerde oluşmuyor. Üstelik bu baş ağrıları sıradan ağrı kesicilere karşı da dayanıklı" yorumunu yaptı.

KAS AĞRISI OMUZ VE BACAK BÖLGESİNDE

Uzmanlar baş ağrılarının uzun Covid-19 sendromuyla da bağlantılı olduğuna dikkat çekerek kas ağrılarının da özellikle Omicron varyantıyla yayıldığını duyurdu.

İngiliz Daily Star gazetesindeki haberde, "Covid-19 olan insanların kaslarında ağrı ve acı oluşuyor. Özellikle omuzlar ve bacaklar. Kas ağrısı, erken Covid-19 semptomlarından biri" yorumu yapıldı. Bu tür ağrıların ise hafif olduğu belirtilirken bu sebeple birçok hasta tarafından fark edilmediğine de vurgulandı. İngiliz basınında yer alan haberlerde kas ağrılarının yaklaşık 2-3 gün sürdüğü belirtilirken, yaşlı bireylerde bu sürenin daha da uzun olabileceği kaydedildi.

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...