Tgrt Haber
20 Nisan 2022 07:47 - Güncelleme : 20 Nisan 2022 09:27

Bakan Koca ‘en önemli toplantı’ demişti! Büyük gün geldi: Maskeleri atacak mıyız?

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca başkanlığında, bugün toplanacak olan Bilim Kurulu’ndan çıkacak karar, herkes tarafından merakla bekleniyor. 2 Mart’ta açık havada kaldırılan maske zorunluluğunun kapalı alanlarda da geçersiz hale gelmesi beklenirken 80 milyonun gözü, kulağı toplantıya çevrildi.

Bakan Koca ‘en önemli toplantı’ demişti! Büyük gün geldi: Maskeleri atacak mıyız?

Çin’in Wuhan kentindeki ilk vakayla başlayıp yaklaşık iki yıldır tüm dünya ülkelerini esir eden yeni tip koronavirüs salgını devam ediyor. Virüsten korunmak için en iyi yöntem olduğu düşünülen cerrahi maskeler de tüm bu süre zarfında hayatımızda yer edinmişken bugün yapılacak Bilim Kurulu toplantısıyla maskelere veda etmemiz an meselesi.

Pandeminin başından beri hemen her gün gördüğümüz Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, geçtiğimiz günlerde kişisel sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, ‘Yakında beni tanımadığınız günlere döneceğiz’ diyerek bu sancılı süreçte sona yaklaşıldığını duyurmuştu. Bakan Koca’nın ‘en önemli toplantı olacak’ diyerek işaret ettiği Bilim Kurulu toplantısının da bugün yapılması bekleniyor. Birçok konunun görüşüleceği toplantının en önemli gündem maddesi ise kapalı alanlarda zorunlu olan maske uygulaması. Kritik toplantıda okul ve toplu taşıma gibi yerlerdeki maske zorunluluğu konusunun el alınması bekleniyor.

KAPALI ALANLARDA MASKE KULLANIMI

Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Sağlık Bakanı Fahrettin Koca başkanlığında bugün toplanacak. Toplantıda maske ile ilgili önemli kararların alınması bekleniyor. Kapalı alanlarda maske şartının esnetilmesi gündemde.

Bakan Koca ‘en önemli toplantı’ demişti! Büyük gün geldi: Maskeleri atacak mıyız?

Okullardaki maske zorunluluğuna yönelik de bir karar alınması bekleniyor.

“ZİHNİMİZDEN ÇIKARMA ZAMANI GELMİŞTİR”

Bilim Kurulu'nda 2 Mart'ta alınan kararla, açık havada maske zorunluluğu kaldırılmıştı. Geçtiğimiz günlerde bir açıklama yapan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca,  vaka ve vefat sayılarının son 1,5 yılın en düşük düzeyine gerilediğini hatırlattı.

"Dünya gündemini 2 yıldır esir alan koronavirüs salgını hala gündemimizde olsa da artık zihnimizden çıkarma zamanı gelmiştir" diyen Koca, "Bundan sonra kişisel korucuyu tedbirler ve aşı ile korunup günlük hayatımızı sürdürmek istiyoruz. Daha güvendeyiz artık, aşımız ve ilacımız var" dedi.

"EN ÖNEMLİ TOPLANTILARDAN BİRİ OLACAK"

Vaka sayılarının düştüğünü dile getiren Koca, şöyle devam etti:

"Hastanelerimizde, yoğun bakımlarda gittikçe hastalarımız azalmakta, koronavirüs servisleri peyderpey kapanmaktadır. Bu hafta çarşamba günü toplanacak Bilim Kurulu'muzda salgında gelinen noktayı ve mevcut tedbirleri ele alacağız. Kanaatimce Bilim Kurulu'nun en önemli toplantılarından biri olacaktır."

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...