Tgrt Haber

Zehir tacirlerine geçit yok: 153 kilo eroin yakalandı!

03 Eylül 2023 13:08 - Güncelleme : 03 Eylül 2023 13:29
İran,tır,uyuşturucu,yüksekova

Yüksekova Esendere Gümrük kapısında bir TIR’da narkotik dedektör köpeğiyle yapılan detaylı aramada 153 kilo eroin yakalandı. Hakkari Valiliği’nden yapılan açıklamada, TIR’ın Mersin üzerinden Belçika’ya gideceği belirlendi.

Terörün önemli finas kaynağı olan uyuşturucuyla mücadelede önemli operasyonlar bir bir yapılmaya devam ediliyor. İran’dan Türkiye’ye giriş yapmak üzere Yüksekova Esendere Gümrük sahasına gelen TIR’da yapılan arama sonucu; Risk analizi kapsamında X-Ray’e sevk edilen araçta narkotik dedektör köpeğiyle birlikte yapılan detaylı aramada 153 eroin yakalandı.

X-RAY'E SEVK EDİLDİ

Hakkari Valiliği’nden yapılan açıklamada, “Dün akşam saatlerinde İran’dan Türkiye’ye giriş yapmak üzere Yüksekova Esendere Gümrük sahasına gelen ve Mersin üzerinden Belçika’ya gidecek olan bir TIR durdurulmuştur. Risk analizi kapsamında X-Ray’e sevk edilen TIR’da narkotik dedektör köpeğiyle birlikte yapılan detaylı aramada 153 eroin yakalanmıştır.” denildi.

Yüksekova'da bir TIR'da yapılan aramada terörün finansman kaynağı olan uyuşturucu ele geçirildi.

ZEHİR TACİRLERİNE GEÇİT YOK

Sosyal medya hesabından konuyla ilgili bir paylaşım yapan İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, zehir tacirlerine geçit vermeyeceklerini belirterek, “Hakkari Valiliğimizi ve Esendere Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü ekiplerini yürekten tebrik ediyorum. Zehir tacirlerine göz açtırmayacağız. Vatandaşlarımızı zehirlemeye çalışanlara hayatı dar edeceğiz. Uyuşturucu ile mücadele azim ve kararlılıkla devam edecek.” ifadelerine yer verdi.

https://twitter.com/AliYerlikaya/status/1698270273907081466

 

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...