Tgrt Haber

Yunanistan ve Türkiye'de dikkat çeken anket! En büyük şok ABD'ye

20 Haziran 2022 17:34 - Güncelleme : 20 Haziran 2022 18:19
Yunanistan ve Türkiye'de dikkat çeken anket! En büyük şok ABD'ye
Yunanistan,Anket

Türkiye ile Yunanistan arasındaki gerilim devam ediyor. Türkiye hakkında provokasyon dolu haberlere imza atan Yunan basınında Yunanistan ve Türkiye’de yapılan bir anket dikkat çekti. Yunan halkına Türkiye hakkında ne düşündükleri soruldu. Ankette ABD, Rusya, AB ve NATO ile ilgili dikkat çeken noktalar da yer aldı.  

Türkiye-Yunanistan arasındaki gerilim giderek tırmanıyor. ABD’nin silahlarını kuşanan Yunanistan bundan cesaretle Türkiye’ye yönelik dünya kamuoyunda kara propaganda yapıyor, Ege’deki tartışmalı adalara da silah yığıyor. Yunan politikacılar ve asker kökenli kişiler Türkiye hakkında sıklıklar kışkırtıcı cümleler sarf ediyor ve bu ifadeleri Yunan basınında yer alıyor. Tırmanan gerilimin ardından halkın ne düşündüğünü merak eden uzmanlar Yunanistan ve Türkiye'de bir anket yaptı. ELIAMEP ve İstanbul Politikalar Merkezi (İPM) tarafından tasarlanan ve MRB ile KONDA şirketleri tarafından dIANEOsis tarafından desteklenen anket Yunan basınındaki pek çok mecrada yer aldı. 

RUSYA DETAYI 

Ankete göre Yunan halkı Rusya'yı Türkiye'den daha dost olarak görüyor. Ama Rusya, Ukrayna'da operasyon gerçekleştirdiği gerekçesiyle Yunan halkı tarafından suçlanıyor. Öte yandan NATO'nun genişlemesinin Rusya'yı kışkırttığı düşüncesi Yunanistan'da yüzde 53. Bu oran Türkiye'de de yüzde 35 olarak açıklandı. 

Yunan halkının yüzde 61'i Yunanistan ile Rusya'nın güçlü ve kültürel tarihi bağları olduğunu düşünülüyor. Yunan halkının yalnızca yüze 33,7'si Rusya'nın Yunanistan için önemli bir staretjik ortak olduğunu düşünüyor. Ama Rusya, Ukrayna'da operasyonu nedeniyle Yunan halkı tarafından suçlu görülüyor. Öte yandan NATO'nun genişleme eyleminin Rusya'yı kışkırttığı düşüncesi Yunanistan'da yüzde 53. Bu oran Türkiye'de de yüzde 35 olarak açıklandı. 

YUNANLILARIN YÜZDE 58’İ TÜRKİYE’NİN DESTEKLENDİĞİNİ DÜŞÜNÜYOR

Ankete göre Yunanistan'da Avrupa Birliği'nin (AB) Türkiye'yi desteklediğine inananlarının oranı yüzde 58. Türkiye'de ise halkın yüzde 55'in AB'nin Yunanistan'ı desteklediğini düşünüyor. 

Yunanistan ve Türkiye'de dikkat çeken anket! En büyük şok ABD'ye

Ankette ABD ile ilgili değerlendirmeler de yer alıyor. Yunanistan'da halkında yüzde 47'si ABD'nin Türkiye'ye destek verdiğini düşünüyor. 

ABD İKİ TARAFTA DA KAYBEDEN

Yunanlar ile Türkler, ABD'nin Avrupa'nın işlerine karışma durumu hakkında aynı düşünüyor. Yunan halkının yüzde 51'i, Türklerin ise yüzde 48'i ABD'nin Avrupa'daki askeri varlığının barışa katkı sağlamadığını düşünüyor.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...