Tgrt Haber
17 Aralık 2021 15:43

Yılbaşında sokağa çıkma yasağı var mı? Yılbaşı tatili kaç gün? 31 Aralık resmi tatil mi?

Yeni yıl için geri sayım devam ederken milyonlarca vatandaş ''Yılbaşı sokağa çıkma yasağı olacak mı? Yılbaşı tatili kaç gün olacak? Okullar yılbaşında tatil mi?'' sorusuna odaklandı. Omicron varyantı ve artan vaka sayıları nedeniyle gözler yılbaşı tatili için Sağlık Bakanlığı’na çevrildi.

Yılbaşında sokağa çıkma yasağı var mı? Yılbaşı tatili kaç gün? 31 Aralık resmi tatil mi?
yılbaşı,2022,yeni yıl,sokağa çıkma yasağı,sağlık bakanlığı,omicron

Türkiye’de milyonlarca vatandaş yeni yılda kısıtlama olup olmayacağını merak ediyor. Geçtiğimiz sene Covid-19 pandemisi nedeniyle sokağa çıkma yasağı 31 Aralık 2020 Perşembe saat 21.00'den başladı 1 Ocak Cuma, 2 Ocak Cumartesi, 3 Ocak Pazar günlerinin tamamını kapsayacak ve 4 Ocak 2021 Pazartesi saat 05.00'te tamamlanacak şekilde uygulandı. Peki bu sene yılbaşında sokağa çıkma yasağı uygulanacak mı

YILBAŞINDA SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI UYGULANACAK MI? 

Ulusal Bayram ve Genel Tatilleri Kanununda yer alan bilgilere göre 1 Ocak günü resmi tatil olarak kabul edilir. Kanuna göre 31 Aralık yarım gün ya da resmi tatil sayılmaz.

Türkiye'de uzun süredir sokağa çıkma uygunlanmazken Omicron varyantı nedeniyle vatandaşlar ''Yılbaşında sokağa çıkma yasağı olacak mı, kapanma olacak mı?'' sorusu gündeme geldi. Aşılama çalışmalarının ilerlemesi nedeniyle sokağa çıkma kısıtlaması ve yılbaşında kapanma gündemde yer almazken Sağlık Bakanlığı koronavirüs tedbileri alınabilir. Yılın son Kabine Toplantısı'nda yılbaşı tatilinde kısıtlama olup olmayacağının konuşulması bekleniyor. Kabine Toplantısı 20 Aralık Pazartesi saat 15.00'te başlayacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan toplantının ardından kararları açıklayacak. 

31 ARALIK RESMİ TATİL Mİ? 

2022 yılında 31 Aralık Cuma gününe denk geliyor. Yılbaşı tatilinde plan yapmak isteyen vatandaşlar ''31 Aralık Cuma resmi tatil mi?'' sorusunun cevabını arıyor. 1 Ocak Cumartesi günü resmi tatil sayılırken 31 Aralık tatil olmayacak. 

OKULAR YILBAŞI TATİLİ NE ZAMAN? 

Öğrenciler ve veliler yılbaşı tatili için ''Okullar yılbaşı tatili yapacak mı?'' sorusuna odaklandı. 1 Ocak 2022 Cumartesi gününe denk geldiği için tatil olacak. 31 Aralık Cuma günü ise tatil olmayacak. Yılbaşı tatili sadece hafta sonu 2 gün olacak.

FAHRETTİN KOCA'DAN YILBAŞINDA KAPANMA AÇIKLAMASI 

Yeni yıl için hazırlıklar devam ederken ''Yılbaşında sokağa çıkma yasağı var mı?'' sorusunun cevabını arıyor. Dünyayı etkisi altına alan Omicron varyantı Türkiye'de vaka sayısını artırmaya devam ediyor. Yılbaşında kapanma olacak mısorusunun cevabı araştırılırken Sağlık Bakanı Fahrettin Koca Omicron varyantı ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Koca ''Omicron varyantı Avrupa’dan sonra ülkemizde de, özellikle kalabalık şehirlerde yayılmaya başladı. Bu varyant ek bir kişisel tedbir gerektirmiyor. Hastaneye yatışlarda belirgin bir artış yok. Maske, mesafe ve aşıyla hayatımıza devam edeceğiz’’ dedi. Bakan kalabalık şehirlerde görülen yeni vakaların yüzde 10’dan fazlasının Omicron kaynaklı olduğunu ifade etti.

''Yılbaşında kapanma olacak mı?'' ile ilgili önümüzdeki günlerde açıklama yapılması bekleniyor. 

 

Yılbaşında sokağa çıkma yasağı var mı? Yılbaşı tatili kaç gün? 31 Aralık resmi tatil mi?

OMICRON VARYANTI KAPANMA GETİRİR Mİ? 

İlk kez 2019 yılında Çin’in Wuhan kentinde ortaya çıkan Covid-19 son 2 yılda tüm dünyayı etkisi altına aldı. 2021 yılında aşı çalışmalarının başarı ile tamamlanmasının ardından rahatlayan ülkeler bu sefer de koronavirüs varyantları ile mücadele ediyor. Tüm dünyayı alarma geçiren Omicron varyantı Türkiye’de de görülmesinin ardından ''Kısıtlamalar tekrar gündeme gelecek mi?'' sorusunun cevabını arıyor. 

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca geçtiğimiz haftalarca Türkiye’de 6 Omicron varyantı görülmesinin ardından açıklama yaptı. Omicron varyantına karşı aşı olmanın önemine değindi. Koca Omicron varyantına karşı 3 doz Biontech aşısının önemini vurguladı. Belirlenen aşı takvimi üzerinden üç aydan uzun süre geçen vatandaşların hatırlatma dozu olmaları gerektiğinin altını çizdi.  AK Parti MYK toplantısı sonrasında sokağa çıkma yasağı düşünülmediği açıklandı.

Türkiye'de ''Yılbaşında kapanma olacak mı?'' sorusu merak konusu olurken Hollanda'da, Omicron varyantı nedenyile yarından itibaren 4 hafta tam kapanma olacak. Başbakan Mark Rutte, 32 kez mutasyona uğrayan ve daha hızlı yayılan Omicron varyantı için ek önlemler alacaklarını duyurdu. 

Fahrettin Koca ''Omicron karşılaştığımız ilk varyant değil. Ve önemli bir veri, bize zaten sağduyu telkin ediyor: Bu yeni varyantın, hastaneye yatışları ve yoğun bakım ihtiyacını belirgin şekilde artmadığını gördük. Toplam vakalar içindeki oranı belirgin olduğu halde!'' açıklamalarına yer verdi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...