Tgrt Haber
28 Ağustos 2022 06:53 - Güncelleme : 28 Ağustos 2022 07:55

Yemek artıkları mamaya dönüşüyor! Türkiye’den örnek bir proje daha

555 milyar liralık çöpe giden gıda işlenerek gübre ve hayvanlara mama olarak verilmesi için harekete geçildi.  Böylece 18 milyon tonluk gıda israfı bitecek hem de kedi ve köpekler aç kalmayacak.

Editör: Fetih Kökten / Kaynak: Türkiye Gazetesi
Yemek artıkları mamaya dönüşüyor! Türkiye’den örnek bir proje daha
kedi,köpek,mama,geri dönüşüm,israf

Sıfır atık ve iklim değişikliği ile mücadeleyi sürdüren Türkiye dünyaya örnek olacak projelere imza atıyor. Tarım ve Orman Bakanlığı bu kapsamda yeni bir projeyi daha hayata geçirme kararı aldı. 9 Ağustos’ta Resmi Gazete’de yayımlanan yönetmelik değişikliği ile yemek artıklarının kompost gübre ve kedi-köpekler için mamaya dönüştürülmesinin önü açıldı.

İSRAF DEĞİL MAMA OLSUN

Türkiye böylelikle 555 milyar lirayı bulan ve yıllık 18 milyon tona ulaşan gıda israfının da önüne geçmiş olacak. Türkiye’nin ilk yerli mama makineleri üreticisi OPSİS Group Yönetim Kurulu Başkanı Taner Mirzabey “MRZ Çevre Teknolojileri Şirketi olarak 2009’dan bu yana gıda atıklarından 24 saatte kompost ve kedi-köpek maması yapabilen makineleri üretiyoruz. Türkiye’nin hemen her ilinde makinelerimiz yer aldığı gibi ihracat çalışmalarını da başlatmış bulunuyoruz. ‘İsraf olmasın, mama olsun’ sloganıyla çıktığımız sıfır atık yolunda, ülkemize fayda sağlayan sürdürülebilirlik projeleri için çalışıyoruz” dedi.

Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...