Tgrt Haber
30 Nisan 2022 11:20 - Güncelleme : 30 Nisan 2022 11:26

Yargıtay'dan reklam tacizlerinden kurtaracak karar: Numara paylaşmak suç sayıldı

Alışveriş yapılan bir mağazaya fatura için verilen telefon numarasının üçüncü kişilerle paylaşılması suç sayıldı. Yargıtay, durumun 'verileri hukuka aykırı verme veya ele geçirme suçu' oluşturduğuna hükmederek mağaza sorumlularına hapis cezası verdi.

Editör: Berna Akkaya / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
Müşterinin numarasının üçüncü kişilerle rıza ve bilgisi dışında paylaşılması suç sayıldı.
Müşterinin numarasının üçüncü kişilerle rıza ve bilgisi dışında paylaşılması suç sayıldı.

Alıveriş yaptığı bir mağaza ile cep telefon numarasını paylaşan müşteri, daha sonra bu mağazanın, numarasını üçüncü kişilerle paylaştığını iddia ederek mahkemeye başvurdu.

Yargıtay’a taşınan konuya ilişkin Yüksek Mahkeme, numaranın paylaşılmasının 'verileri hukuka aykırı verme veya ele geçirme suçu' olduğuna hükmederek sanık mağaza işletmecisini hapse mahkum etti.

''RIZASI VE BİLGİSİ DIŞINDA'

Sanık avukatı kararı temyiz edince devreye giren Yargıtay 12. Ceza Dairesi, emsal nitelikte bir karara imza attı. Kararda şöyle denildi:

"Mağdur vatandaşın, sanığın işlettiği iş yerine giderek alışveriş yaptığı ve ücretini daha sonra vereceği beyan etmesi üzerine tanığın sanıktan cep telefonu numarasını istediği ortadadır. Sanığın, aralarında husumet bulunan katılanın aranmasını sağlamak için katılana ait cep telefonu numarasını katılanın rızası ve bilgisi dışında tanığa vermesi şeklinde sanığın, sübutu kabul edilen eyleminin Türk Ceza Kanunu'nun (TCK) 136/1. madde ve fıkrasında düzenlenen verileri hukuka aykırı olarak verme veya ele geçirme suçunu oluşturduğuna ilişkin yerel mahkemenin kabul ve uygulamasında bir isabetsizlik görülmemiştir.'

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...