Tgrt Haber
01 Eylül 2021 11:47

Yalan haber yapıp yayana 5 yıla kadar hapis

AK Parti sosyal medya düzenlemesi için hazırlıklarını hızlandırdı. Yeni düzenleme ile yalan haber yapan da yayan da 5 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılacak. Düzenlemeye göre ayrıca yapılan paylaşımları kaldırmayan kişilere 5 milyon TL’ye kadar para cezası uygulanacak.

Yalan haber yapıp yayana 5 yıla kadar hapis
sosyal medya,sosyal medya düzenlemesi,ak parti,yalan haber,paylaşım,gönderi,hapis,ceza

Sosyal medyada yalan haber yapana ve yalan haberi yayana 5 yıla kadar hapis cezası getiriliyor. AK Parti sosyal medya düzenlemesi için harekete geçti. Teklif meclis açılır açılmaz yasalaşacak.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Bosna-Hersek dönüşü uçakta gazetecilere açıkladığı sosyal medya düzenlemesinin detayları ortaya çıktı.

Düzenleme ile güvenliği tehdit eden, kamu düzenini bozan, suçu ve suçluyu öven, başkalarının kişilik halklarına saldırıda bulunanlara ceza ve yaptırım gelecek. Düzenleme ile Türk Ceza Kanunu'na sosyal medya suçları da eklenecek. Sosyal medya üzerinden yalan haber yayan ve yapanlara 5 yıla kadar, hakaret eden kişiye 2 yıla kadar hapis cezaları öngörülüyor.

PAYLAŞIMI KALDIRMAYANA 5 MİLYON TL CEZA

Teklife göre, sosyal medya sağlayıcılarına paylaşımları kaldırmaları için 24 saat süre verilecek, bu süre içinde paylaşımı kaldırmazlarsa 5 milyon TL’ye kadar para cezası uygulanacak. Sosyal medya sağlayıcıları cezalara rağmen paylaşımları kaldırmıyorsa en son yaptırım ise türkiye'deki faaliyetlerinin durdurulması olacak.

AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal'ın başkanlığında Adalet, Ulaştırma bakanlıkları yetkilileri ve İletişim Başkanlığı temsilcilerinin katılımıyla yapılan çalışmalarda düzenlemeye son şekli verilecek. AK Parti teklif için dünyadaki uygulamaları da mercek altına aldı. 

Sosyal medya ile ilgili ilk adım geçen yıl atılmış, sosyal medya sağlayıcılarına Türkiye'de temsilcilik açma zorunluluğu getirilmişti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...