Tgrt Haber
29 Şubat 2024 23:12 - Güncelleme : 29 Şubat 2024 23:18

'Yabancı öğrenciler sınavsız üniversiteye giriyor' iddialarını DMM yalanladı

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi (DMM), "yabancı öğrenciler sınava girmeden para karşılığı Türkiye'deki devlet üniversitelerinde okuyor" iddialarının doğru olmadığını duyurdu.

Editör: Furkan Günler / Kaynak: TGRT Haber
'Yabancı öğrenciler sınavsız üniversiteye giriyor' iddialarını DMM yalanladı
,Üniversite,Dezenformasyonla Mücadele Merkezi,Cumhurbaşkanlığı

Dezenformasyonla Mücadele Merkezi (DMM), “yabancı öğrenciler sınava girmeden para karşılığı Türkiye'deki devlet üniversitelerinde okuyor” iddialarını yalanladı.

DMM'den yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

Bazı sosyal medya hesaplarından paylaşılan, "Yabancı öğrenciler sınava girmeden para karşılığı Türkiye'deki devlet üniversitelerinde okuyor" iddiası doğru değildir.

Ülkemizde ön lisans ve lisans eğitimi almak isteyen yabancı uyruklu öğrencilerin öncelikle bir ortaöğretim kurumundan mezun olması, üniversiteler tarafından belirlenen ve YÖK Başkanlığınca uygun görülen sınav sonucu ve puanlara sahip olması, bu belgeler ve üniversitenin talep edeceği diğer belgeler ile doğrudan üniversiteye başvurması ve üniversite tarafından değerlendirmeye alınması gerekmektedir.

Üniversitelerin yabancı uyruklu öğrenci kabulü kriterleri arasında; uluslararası geçerliliği olan sınavlar, dil sınavları ve ÖSYM tarafından yapılan YÖS sınavlarının sonuçları bulunmaktadır.

'Yabancı öğrenciler sınavsız üniversiteye giriyor' iddialarını DMM yalanladı - 1. Resim

Dolayısıyla üniversiteler, Türkiye Yükseköğretimi için belirlenmiş usul ve esaslar ile öğrenci kabul kriterlerine göre öğrenci kabul edebilmekte, bu esas ve kriterler dışında öğrenci kabul edememektedir.

Ayrıca yabancı uyruklu öğrenciler, bulundukları üniversite ve bölüme göre yıllık ücret ödemektedirler. Yurt dışından kabul kontenjanı dahilinde devlet yükseköğretim kurumlarında öğrenim gören yabancı uyruklu öğrenciler için ücretler, her yıl Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı ile belirlenmektedir.

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...